4.8 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăInternaționalO defecțiune a centralei nucleare Isar 2 din Germania dă peste cap...

O defecțiune a centralei nucleare Isar 2 din Germania dă peste cap politica energetică a țării

Operatorul centralei nucleare Isar 2 din Germania a informat Ministerul Mediului cu privire la o scurgere de la amplasament, care nu a compromis securitatea, dar care ar putea complica planul energetic de iarnă al guvernului, a declarat luni ministerul, potrivit Reuters.

Este nevoie de o perioadă de reparații de o săptămână, în timpul căreia operațiunile vor fi oprite, pentru ca centrala să funcționeze după 31 decembrie, a adăugat ministerul.

O defecțiune a centralei nucleare Isar 2 din Germania, programată să fie oprită la sfârșitul anului, ar putea schimba situația din domeniul energetic

Isar 2, situată în landul Bavaria din sudul țării, era programată să fie oprită la sfârșitul anului, conform planului german de eliminare treptată a energiei nucleare.

Cu toate acestea, războiul din Ucraina și prăbușirea ulterioară a importurilor de energie din Rusia au determinat o schimbare de politică, guvernul plănuind acum să mențină două dintre cele trei centrale nucleare rămase în stand-by până anul viitor, potrivit gds.ro.

Ministerul Mediului a declarat că atât acesta, cât și Ministerul Economiei „examinează noua situație și implicațiile acesteia pentru proiectarea și punerea în aplicare a rezervei de rezervă”.

PreussenElektra, o filială a E.ON și operatorul centralei Isar 2, a declarat că reactorul ar putea continua să funcționeze până la data planificată de oprire, potrivit Ministerului Mediului.

Dar oprirea de o săptămână ar fi necesară în octombrie, dacă centrala ar trebui să funcționeze după sfârșitul acestui an.

Macron: „Franța și Germania se vor aproviziona reciproc cu gaze și electricitate, pentru a face față crizei”

Franța va trimite gaz în Germania dacă va fi nevoie, în timp ce Germania este pregătită să îi furnizeze energie electrică, a declarat luni președintele Emmanuel Macron, apreciind că acest lucru demonstrează solidaritatea europeană în fața crizei energetice generate de războiul din Ucraina.

Prețurile europene la gaze au crescut, cotațiile acțiunilor au scăzut, iar euro a căzut luni, după ce Rusia a oprit gazele pe o rută importantă de aprovizionare, într-un alt avertisment adresat UE, care se străduiește să răspundă la criză înainte de iarnă, notează Reuters.

„Germania are nevoie de gazul nostru și noi avem nevoie de energie din Germania”
„Germania are nevoie de gazul nostru și noi avem nevoie de energie din restul Europei, în special din Germania”, a declarat președintele Franței într-o conferință de presă după o convorbire telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz.

Conexiunile necesare pentru ca Franța să livreze gaz Germaniei atunci când va fi nevoie vor fi finalizate în următoarele săptămâni, a spus el, adăugând că Franța, care a fost mult timp un exportator net de electricitate, va avea nevoie de ajutorul vecinilor săi din cauza problemelor tehnice cu care se confruntă centralele sale nucleare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Crăciunul 2024: Urmează cele mai scumpe sărbători din ultimele două decenii

Românii se pregătesc pentru cele mai scumpe Sărbători de Crăciun din ultimii 20 de ani, conform unui raport publicat de Termene.ro. Inflația accentuată și...

Crăciunul 2024: Urmează cele mai scumpe sărbători din ultimele două decenii

Românii se pregătesc pentru cele mai scumpe Sărbători de Crăciun din ultimii 20 de ani, conform unui raport publicat de Termene.ro. Inflația accentuată și...

Amnistia fiscală aduce venituri record: 5,8 miliarde de lei la bugetul statului

Amnistia fiscală din acest an a generat încasări de 5,8 miliarde de lei, conform datelor Profit.ro, o sumă în linie cu estimările revizuite ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă