13.2 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăInternațional''Nuntă în Basarabia''

”Nuntă în Basarabia”

Printre o mulţime de filme de mare succes pentru cinematografia românească, abordând mai toate, poveşti recente dar încrâncenate, „Nuntă în Basarabia” reprezintă schimbarea. Este o comedie care poate fi urmărită nu numai din acest unghi, ci şi din cel istoric, apropo de mult comentatele „Poduri de flori”, dintre România şi actualmente Republica Moldova, care, în realitate, sunt mai de grabă, unele de spini. Povestea e simplă, dar foarte bine asezonată cu detalii surprinzătoare.

Un băiat din Bucureşti (Vlad Logigan) se căsătoreşte cu o fată venită la studii la Conservator (Victoria Bobu) şi pleacă să facă nunta, fireşte cu dar, căci obiceiul acesta prost este de ambele părţi ale Prutului, ca să se mai dreagă cu finanţele. Aici va fi o oarecare ciocnire între culturi, care par atât de apropiate şi totuşi nu sunt nici pe departe. Regizorul Nap Toader a avut noroc de un excelent producător executiv, Dan Raţiu, şi şi-a construit un casting impecabil din care se detaşează clar unchiul, Constantin Take Florescu, premiat anul acesta şi de UCIN. Muzica este obsedantă, în sensul bun al cuvântului, comicul de situaţie aminteşte, pe alocuri, de gagurile filmelor mute, iar scena cu macaraua rămâne antologică.

comedie/ România 2010

1h 32min.

regia: Nap Toader.

cu: Vlad Logigan, Victoria Bobu, Constantin Take Florescu, Igor Chistol, Viorica Geanta-Chelbea, Corina Druc.

preţ: 30 lei.

distribuit Mediana Communication SRL

 

Cele mai citite

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...
Ultima oră
Pe aceeași temă