4.8 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăInternaționalNu ne vom schimba 
Direcţia pentru a intra în trendul muzicii străine

Nu ne vom schimba 
Direcţia pentru a intra în trendul muzicii străine

În cea mai romantică zi din an, pe 14 februarie, la Sala Palatului, Direcţia 5 îi invită pe toţi cei care ştiu să iubească, la un concert excepţional, dedicat dragostei!

Ca în fiecare an, trupa pregăteşte surprize plăcute publicului. Şi de această dată, Direcţia 5 va avea invitaţi speciali. După 20 de ani, va urca pe scenă primul vocal al trupei, Dragoş Bă­doi, care va cânta, alături de actuala formulă Direcţia 5, piese de la începuturile carierei lor. Şi Toni Şeicărescu, al doilea vocal Direcţia 5, va fi alături de trupă. Aşadar, la un moment dat, pe scena Sălii Palatului, împreună cu Cristi Enache, vor mai cânta încă doi solişti Direcţia 5. Eve­nimentul va coincide cu lansarea celui mai nou disc al trupei, albumul „Clasic de lux”, pe care l-au înregistrat într-un timp foarte scurt, însă nimic nu e lăsat la voia întâmplării.

Ca noutate, de data aceasta, membrii formaţiei au mizat pe natural, pe un sunet cât mai apropiat de cel din concerte. Primul single extras de pe al­bum, „Îţi mulţumesc”, este considerat de membrii Direcţiei 5 cântecul cu cele mai romantice versuri din istoria trupei. În susţinerea ideii spectacolului şi din do­rinţa trupei de a-i avea cât mai aproape pe cei care de-a lungul timpului i-au sus­ţinut, 50 de perechi norocoase vor putea urca pe scenă. Astfel, fanii vor avea ocazia să vadă tot ceea ce se întâmplă în timpul unui concert live, să simtă vibraţiile instrumentelor, să ia pulsul atmosferei şi să privească de aproape instrumentiştii. Biletele le găsiţi la Sala Palatului, maga­zinul Muzica, reţelele magazinelor Diverta, Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas şi Mihai 
Eminescu.

Mai jos avem un interviu cu Marian Io­nescu, fondatorul formaţiei, în care ne vorbeşte despre deja tradiţionalele concerte Direcţia 5 de Ziua Îndrăgostiţilor, despre invitaţii lor la acest eveniment, pre­cum şi despre noul album – „Clasic de lux”.

Concertele Direcţia 5 de Ziua Îndrăgostiţilor au devenit o tradiţie. Este cumva o zi specială pentru voi?

Marian Ionescu: Direcţia 5 face aceste concerte de Valentine’s Day de 4-5 ani. Melodiile noastre sunt potrivite pentru specificul Zilei Îndrăgostiţilor, când romantismul şi pasiunea din fiecare om sunt mai intense. Cuplurile se regăsesc în muzică şi mai ales în versurile cântecelor noastre. În fiecare an, Sala Palatului a fost plină cu perechi de îndrăgostiţi şi asta ne-a făcut să continuăm concertele, an după an, pentru toţi cei care iubesc.

Ce ne-aţi pregătit pentru concertul din 14 februarie? Urmează să lansaţi cel mai nou disc al trupei, şi anume „Clasic”. Ce ne poţi spune despre el?

M.I.: Pentru concertul de pe 14 februarie am pregătit, ca în fiecare an, surprize celor care aleg să petreacă cu noi cea mai romantică zi din an. Pentru a-i avea cât mai aproape pe cei care, de-a lungul timpului, ne-au susţinut, 50 de perechi norocoase vor urca cu noi pe scenă. Astfel, ei vor avea ocazia să vadă tot ceea ce se întâmplă în timpul unui concert live, să simtă vibraţiile instrumentelor, să ia pulsul atmosferei. Concertul va coincide cu lansarea celui mai nou disc al nostru, „Clasic de lux”. Albumul conţine cele mai recente cântece ale noastre, printre care şi melodia cu cele mai romantice versuri scrise de noi, „Îţi mulţumesc”.

Veţi avea de această dată invitaţi 
speciali?

M.I.: Alături de noi o să-l avem pe unul dintre cei mai buni percuţionişti români, Dan Incrosnatu. De asemenea, după 20 de ani, îl vom avea în concert pe primul vo­cal al trupei, Dragoş Bădoi, care o să cânte cu noi piese de pe primul nostru disc, „La vulturul de mare cu peştele în ghiare”. Şi Toni va fi alături de noi, aşadar la un moment dat pe scenă vor fi trei vocali Direcţia 5.

Cum poate o trupă românească să ţină pasul cu formaţiile străine? Vă obligă să mergeţi într-o anumită direcţie, să abordaţi un anume gen?

M.I.: E normal ca oamenii să fie 
entuziasmaţi de numele sonore, 
formaţiile străine, care vin la noi în concert, pentru că nu au mai avut ocazia să îi vadă live, însă evenimentele astea nu sunt atât de dese încât să simţim că trebuie să ţinem pasul cu ei. Fiecare trupă are publicul ei. Noi avem stilul nostru şi nu ne-am schimba Direcţia care ne-a consacrat de 20 de ani pentru a intra în trendul muzicii străine.

În ultima perioadă, Direcţia 5 a intrat în mediul online. Intenţionaţi să investiţi mai mult în această direcţie?

M.I.: Suntem conştienţi de nivelul 
pe care l-a atins internetul în lumea 
întreagă şi ni se pare o bună modalitate de a ţine legătura cu fanii şi de a ne
informa publicul.

Ce v-aţi propus în 2011?

M.I.: O să lansăm, pe 14 februarie, 
în concertul de la Sala Palatului, cel 
mai recent disc, „Clasic de lux”, cu 
cele mai noi cântece compuse, pe care
o să le promovăm şi în următoarele 
concerte din 2011. Aşadar, ne dorim
să fim cât mai aproape de publicul
nostru.

Cele mai citite

Netanyahu spune că pacea este mai aproape după uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului mişcării palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferă şansa păcii în Orientul Mijlociu, a declarat joi seară premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Metamorfoza Parcului Grozăvești va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate într-o “oază de verdeață”, promit autorităților Terenul va fi refăcut complet, cu spații verzi, terenuri de joacă...

Donald Trump îl atacă pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodată să lase să înceapă acest război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară a fost invadată de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodată să lase să...
Ultima oră
Pe aceeași temă