Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noul coronavirus din China ar fi ajuns în Australia

Un cetăţean australian a fost plasat marţi în carantină la Brisbane, iar autorităţile de acolo suspectează că acesta ar putea fi infectat cu noul coronavirus identificat recent în China.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2020 - 09:11

Dacă medicii vor confirma infecţia, ar fi vorba de primul caz de acest tip din Australia. Un oficial din domeniul sănătăţii din statul Queensland a informat că medicii încă încearcă să stabilească un diagnostic exact în cazul bărbatului,a informat 7news.com.au, conform Mediafax. Acesta s-a întors recent în Australia de la Wuhan, oraşul din China în care au fost identificate primele cazuri de pneumonie provocată de noul tip de coronavirus.

Între timp, premierul Scott Morrison a lansat un avertisment către cetăţenii australieni care urmează să călătorească la Wuhan, avertizându-i să fie extrem de precauţi. Autorităţile australiene au decis că toate persoanele care sosesc la Sydney să fie verificate.

 Noul virus creează deja ieșiri la nivel înalt în China

Liderii chinezi au avertizat oficialii să nu muşamalizeze problema privind transmiterea noului coronavirus care a infectat până acum aproximativ 300 de persoane. Oricine ascunde noi cazuri va fi „ţintuit la stâlpul ruşinii pe vecie”, a transmis organismul politic responsabil cu legea şi ordinea, informează BBC. 

Avertismentul a venit după ce presa de stat a spus că 6 oameni au murit până acum din cauza virusului, care cauzează un tip de pneumonie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii are în vedere declararea, miercuri, a unei urgenţe în domeniul sănătăţii publice la nivel internaţional. Dacă va fi făcută, aceasta va fi văzută ca un apel de urgenţă pentru un răspuns internaţional. OMS a sfătuit oamenii să nu intre în contact cu animalele şi să evite contactul cu persoanele care prezintă simptome de gripă.

Caracteristicile bolii și peste câți oameni a dat

Semnele de îmbolnăvire sunt tusea, febra şi insuficienţa respiratorie.

Într-un comunicat de presă, Comisia Municipală de Sănătate din Wuhan a spus că cel puţin 15 angajaţi din sectorul medical au fost infectaţi cu acest virus, iar unul dintre ei este în stare critică. Este foarte posibil ca ei să fi fost infectaţi când au tratat pacienţii bolnavi. Toţi sunt izolaţi şi sub tratament.

În total au fost înregistrate 291 de cazuri în oraşele mari ale Chinei, inclusiv Beijing şi Shanghai. Cei mai mulţi pacienţi au fost înregistraţi în Wuhan, oraşul cu 11 milioane de locuitori unde a izbucnit epidemia, care a fost identificată prima dată aici pe 12 decembrie.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...