6 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăCoronavirusNorvegia riscă să devină focarul Omicron al Europei

Norvegia riscă să devină focarul Omicron al Europei

Norvegia ar putea deveni focar de Omicron, după ce peste 60 de persoane au fost testate pozitiv, în urma unei petreceri de Crăciun la o companie de energie. Un singur caz de Omicron a fost confirmat, iar ceilalți participanți sunt ținuți sub observație.

Autoritățile norvegiene susțin că toți cei 120 de participanți la o petrecere de Crăciun au fost testați Covid. Mai bine de jumătate dintre aceștia au fost depistați pozitiv, iar o persoană este confirmată cu Omicron. Specialiștii sunt îngrijorați că și ceilalți oameni ar putea fi infectați cu varianta sud-africană a coronavirusului.

Norvegia poate deveni cel mai mare focar de Omicron al Europei

Dacă acest fapt se confirmă, Norvegia poate deveni cel mai mare focar de Omicron din Europa. Cazurile sunt legate de petrecerea de Crăciun a unei companii norvegiene, care a avut loc într-un restaurant din Oslo. Participanții au fost testați după petrecere, iar toți sunt aparent vaccinați.

„Situația este îngrijorătoare. Aceasta arată că virusul se răspândește foarte ușor și că vaccinul nu protejează la fel de bine împotriva tuturor infecțiilor. Sperăm și credem că vaccinul protejează împotriva formelor serioase ale bolii însă nu știm până la ce punct.”, a spus ministrul Sănătății din Norvegia, Ingvild Kjerkol.

Guvernul Norvegiei a anunțat restricții dure pentru a împiedica răspândirea variantei Omicron. Premierul norvegian Jonas Gahr Stoere a spus că cele mai stricte măsuri sunt regionale și se vor aplica în Oslo. Autoritățile au recomandat purtarea măștilor de protecție în magazine, transportul în comun sau mall-uri.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Sfaturi esențiale pentru închirierea unei mașini în UE: Ce recomandă Centrul European al Consumatorilor

Orice neclaritate privind clauzele contractuale trebuie soluționată, înainte de semnarea contractului de închiriere Centrul European al Consumatorilor din România a publicat o serie de recomandări...

Un mort și 15 răniți după un atac rus asupra orașului Krivoi Rog din Ucraina

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 15 rănite marţi într-un atac rus asupra Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski,...

Călin Georgescu susținut în campania pentru prezidențiale de o firmă rusească care s-a ocupat și de Putin și Medvedev

O reţea rusă de influenţare activă în Franţa şi Germania în timpul pandemiei Covid-19 a fost utilizată şi în perioada premergătoare alegerilor recent anulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă