17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalNigeria, un exemplu de dezvoltare, pentru România

Nigeria, un exemplu de dezvoltare, pentru România

Atmosfera a fost una de încurajare și de motivare pentru multe țări aflate la început de drum, dar cu un potențial și cu o voință extraordinară a reprezentanților săi precum și a partenerilor săi de afaceri.

Deși Africa este cel mai puțin populat continent din lume, politicile de promovare și planurile de investiții, la ultima reuniune a miniștrilor de finanțe din G20, de la Baden- Baden, din anul acesta, au făcut ca Banca Mondială să prezică, până în 2025, o creștere spectaculoasă a venitului mediu pe cap de locuitor, de până la 1.000$, în majoritatea țărilor africane, dacă Africa își menține ritmul de creștere actual. Toate acestea au fost posibile unor nume mari, în majoritate de origine nigeriană. Nigeria este, de altfel, cea mai mare țară din Africa, după numărul de locuitori..

Prin comparație cu România, care duce o luptă absurdă de denigrare la nivel mondial, prin gura propriilor aleși din Parlamentul European sau din Ministerul Afacerilor Externe sau prin organizarea de referendumuri fără nici o substanță în veniturile cetățenilor, prin aruncarea banului public pe referendumuri pe Justiție, iată că Nigeria, considerată una dintre cele mai corupte țări din lume, locul 4 din top 1011, ne demonstrează că putem arunca întreaga noastră clasă politică la coș, devenind astfel un exemplu de urmat.

România nu mai are, la acest moment, o clasă de oameni de afaceri, filantropi sau investitori autohtoni care să promoveze și să fie recompensați chiar in ”mama Parlamentelor”, cum este Parlamentul de la Londra.

Printre cei premiați s-au numărat :

– Filantropul de origine nigeriană Dr. Kesington Adebukunola Adebutu sau Baba Ijebo, care a finanțat atât burse școlare, acces la tratamente medicale pentru cei neajutorați, dar a construit și școli, spitale, biserici, moschee și alte monumente publice. Prin afacerea Lotto, oferă speranță și finanțează proiecte sociale.

– Patronii Innovate 1 Pay Limited, cel mai mare provider de servicii de plăți din Nigeria, cu milioane de plăți și tranzacții, la nivel global: Anthony Nwachukwu și Mahmood Ahmadu.

– Mohammed Barkindo, Secretarul General al OPEC, care a condus delegația tehnică a Nigeriei la negocierile ONU privind schimbările climatice din 1991.

OPEC este organizația țărilor exportatoare de petrol, o organizație interguvernamentală ce cuprinde 14 națiuni, fondată în 1960 în Bagdad, de către primii cinci membri (Iran, Irak, Kuweit, Arabia Saudită și Venezuela), cu sediul din 1965, în Viena, Austria. Începând cu septembrie 2018, cele 14 țări membre în cauză reprezentau aproximativ 44% din producția globală de petrol și 81,5% din rezervele de petrol “dovedite” ale lumii, oferind OPEC o influență majoră asupra prețurilor petrolului la nivel mondial, determinate anterior de așa-numita ” Șapte surori “a companiilor petroliere multinaționale.

– Ambasadorul Akin Fayomi și soția acestuia Olayinka Fayomi, fost ambasador al Nigeriei în Franța și Monaco și subsecretar de stat in Ministerul de Interne din Nigeria.

Printre oaspeții de vază s-au numărat și importanți lideri de opinie din Marea Britanie, oameni de afaceri din Dubai sau victime ale unor regimuri dictaroriale din Rusia:

– Jurnalistul de investigații si autor de renume Nick Kochan, autorul autobiografiei lui Gordon Brown și cel care împreună cu alți doi colegi de renume, David Hencke și Francis Beckett, a dezvăluit finanțările lui Tony Blair, în Blair Inc. Acesta a acordat un speach, in care a vorbit despre schimbare și despre climatul politic actual in lume: ,, Am ajuns in situația de a avea președinți fără nici o experiență politică (not. red. – făcând trimitere către comediantul Volodimir Zelenski care își joacă rolul de președinte și în realitate, sau afaceristul non conformist și vedetă de televiziune Donald Trump, actualul președinte al Americii, ales în anul 2016). Este timpul să ne intrebăm dacă instituțiile noastre vechi nu cumva au eșuat și dacă această nouă tehnologie ne face bine înlocuind interacțiunea umană cu cea a unui computer care poate fi ușor manipulat din spate?”

– Marina Litvinienko, soția lui Aleksandr Litvinenko, otrăvit, la Londra, cu poloniu, de către serviciile secrete ruse, a fost prezentă dar și premiată de către Euro knowledge. Pe un ton vizibil emoționat, aceasta le-a urat factorilor de decizie din Africa ,,Never give up” – Să nu renunțați niciodată!

Soțul Marinei, Aleksandr Litvinenko a fost un ofițer al serviciilor secrete ruse FSB (fostul KGB), specializat în crimă organizată. De la moartea acestuia, Marina Litvinenko s-a implicat activ in campania pentru justiție si este coautoarea a două cărți despre serviciile secrete și politicienii din Rusia, împreună cu  Alex Goldfarb. Goldfarb a fost printre primii emigranți politici care s-au întors în Uniunea Sovietică, după ce Gorbaciov și-a lansat reformele . Impresiile primei sale vizite, în octombrie 1987, au fost publicate, ca o poveste de copertă, în revista The New York Times, sub titlul “Testare Glasnost: Un exilat își vizitează patria” .

– Zulfiquar Ghadiyali, premiant dar și speaker in cadrul conferinței, este conducătorul Oficiului Regal al Sheikh-ului Tahnoon bin Saeed Al Nahyan – nepot al Sheikh-ului Tahnoon Al Nahyan, din cadrul Conducătorilor reprezentativi pentru Al Ain, Abu Dhabi. (Rulers of Al Ain, Abu Dhabi.)

H.E. Ghadiyali este antreprenor din a cincea generație de constructori și fabricarea oțelului din Emiratele Arabe Unite, este implicat in proiecte majore în ASIA, MENA, India și Africa, dar și suporter, la cele mai înalte nivele, pentru noi antreprenori, care și-au indreptat prezența în Orientul Mijlociu sau Nordul Africii. El a transmis investitoril africani că este bine ca aceștia să pună accent pe munca in echipă, pe încurajarea corectitudinii și motivarea angajaților. Ghadiyali este și un promotor al tehnogiilor inovatoare, care să-i ajute pe angajați în munca de zi de zi. Tot de la el am aflat ca EAU acordă o mare importanță inteligenței artificiale, existând la nivel de ministere – Ministerul Inteligenței Artificiale, creat special pentru a se ocupa de cercetare și inovație științifică în acest domeniu.

 

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă