9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalNigeria: 88 de persoane au fost ucise de atacatori înarmați

Nigeria: 88 de persoane au fost ucise de atacatori înarmați

Atacatorii au trecut prin opt sate, omorând oameni şi provocând fuga localnicilor, a anunţat poliţia, avansând un bilanţ de 88 de morţi. Detaliile privind acest masacru au început să apară sâmbătă.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului din Kebbi, Abubakar Bagudu, a declarat, duminică, că atacatorii provin din Niger şi din statul vecin Zamfara şi că au furat vite şi au distrus recolte.

Atacurile armate asupra comunităţilor din regiune s-au intensificat în ultimii ani, forţând mii de persoane să fugă în Niger pe la graniţa nordică din Nigeria. Atacatorii au devenit cunoscuţi la nivel mondial pentru răpirile în masă din şcoli, cu peste 800 de elevi răpiţi din decembrie.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Kebbi, Nafiu Abubakar (foto), a dezvăluit pentru Premiul Times că poliția a trimis mai mulți ofițeri în zonele afectate.

Violenţele necontrolate au generat o criză umanitară, a precizat joi ONG-ul Medicins sans Frontieres.

Duminică, guvernatorul a promis ajutor financiar şi le-a „cerut comunităţilor din zonă să fie tolerante, ospitaliere, prietenoase şi paşnice”.

 

 

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă