Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicaragua: Vicepreşedinta Rosario Murillo acuză opoziţia de 197 de decese

Vicepreşedinta nicaraguană Rosario Murillo, soţia preşedintelui Daniel Ortega, a acuzat marţi opoziţia din această ţară, care desfăşoară o campanie de manifestaţii împotriva puterii, că este responsabilă de 197 de decese, informează miercuri AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2018 - 09:56

Sunt '197 de fraţi ale căror vieţi au fost curmate de terorismul pucist, de criminali. Aceasta este ceea ce i-a ucis', a afirmat vicepreşedinta Murillo, în timpul discursului său săptămânal difuzat de mass-media apropiate puterii. 'Pe aceşti fraţi i-au asasinat puciştii. Ei trebuie să plătească pentru crimele lor!', a declarat soţia preşedintelui Ortega.

Rosario Murillo s-a bazat pentru bilanţul pe care l-a avansat pe un raport publicat marţi de poliţia din Nicaragua, potrivit căruia 197 de persoane au murit 'victime ale terorismului pucist' între 19 aprilie şi 25 iulie.

Campania de proteste împotriva preşedintelui Ortega a debutat în 18 aprilie. Potrivit acuzaţiilor opoziţiei, Ortega conduce Nicaragua în mod dictatorial. Opoziţia cere plecarea acestuia.

Potrivit raportului poliţiei, printre persoanele decedate se numără 22 de poliţişti şi doar cinci studenţi, în timp ce studenţii sunt în primele rânduri ale mişcării de protest.

Potrivit organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, cel puţin 317 de persoane au fost ucise şi cel puţin 2.000 au fost rănite în timpul manifestaţiilor antiguvernamentale, reprimate dur de autorităţi.

Aceste organizaţii susţin că majoritatea victimelor au fost determinate de reprimarea violentă întreprinsă de unităţile anti-revoltă şi de paramilitari apropiaţi puterii, în special în cadrul unor operaţiuni de demolare a barajelor şi baricadelor instalate de manifestanţi în mai multe oraşe.

În discursul său de marţi, Rosario Murillo a lansat un sever avertisment la adresa opozanţilor. Guvernul, a declarat ea, îi cunoaşte pe cei care au condus, promovat, finanţat şi executat ceea ce ea a denumit drept 'lovitură de stat', 'această sângeroasă tentativă de a deturna Nicaragua de pe calea bună pe care se afla'.

Însă 'noi am învins, suntem liberi, ei nu au putut trece', a declarat vicepreşedinta cu referire la manifestanţi, pe care guvernul i-a calificat deja drept 'satanişti', 'vandali' şi 'diabolici'.

Comentarii

loading...