FOTO: DPA

Nemții se revoltă: Masca este doar o formă de sclavie

Zeci de mii de cetățeni germani au protestat în centrul capitalei Berlin împotriva măsurilor restrictive impuse de autoritățile din Germania. 18 polițiști au fost răniți în timpul manifestațiilor.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 02.08.2020 - 10:19

Nemții nu mai sunt dispuși să poarte mască și să respecte restricțiile impuse de autoritățile din Germania. La protestele ample s-au strâns 20.000 de nemți, conform estimărilor Poliției, și peste 130.000, conform estimărilor organizatorilor.

Protestatarii au afișat mesaje anti-guvernamentale și au scandat împotriva Angelei Merkel, cancelarul Germaniei. „Masca este doar o formă de sclavie”, „Sfârşitul pandemiei - ziua libertăţii”, „În Germania a ajuns pandemia de libertate”, au strigat zecile de mii de nemți nemulțumiți.

Ca formă de protest ei nu au purtat măștile obligatorii de protecție a nasului și a gurii în spațiile aglomerate și nu au respectat distanța minimă de 1,5 metri între ei în timpul marșului din centrul capitalei Germaniei.

Poliția a intervenit și i-a îndemnat cu mesaje audio pe protestatari să se disperseze iar în anumite zone au fost incidente între cei care mărșăluiau și forțele de ordine. Poliția din Berlin a anunțat că 18 dintre ofițeri au fost răniți ușor în timpul intervenției.

“Cine pune intenţionat în pericol viaţa altora, trebuie să se aştepte la consecinţe majore.”, a anunțat Peter Altmeier, ministrul federal al economiei, citat de agenția de presă DPA. Germania are înregistrate 211.000 persoane infectate cu Covid-19 și 9.154 decese.

Comentarii