13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalNemții se revoltă: Masca este doar o formă de sclavie

Nemții se revoltă: Masca este doar o formă de sclavie

Nemții nu mai sunt dispuși să poarte mască și să respecte restricțiile impuse de autoritățile din Germania. La protestele ample s-au strâns 20.000 de nemți, conform estimărilor Poliției, și peste 130.000, conform estimărilor organizatorilor.

Protestatarii au afișat mesaje anti-guvernamentale și au scandat împotriva Angelei Merkel, cancelarul Germaniei. „Masca este doar o formă de sclavie”, „Sfârşitul pandemiei – ziua libertăţii”, „În Germania a ajuns pandemia de libertate”, au strigat zecile de mii de nemți nemulțumiți.

Ca formă de protest ei nu au purtat măștile obligatorii de protecție a nasului și a gurii în spațiile aglomerate și nu au respectat distanța minimă de 1,5 metri între ei în timpul marșului din centrul capitalei Germaniei.

Poliția a intervenit și i-a îndemnat cu mesaje audio pe protestatari să se disperseze iar în anumite zone au fost incidente între cei care mărșăluiau și forțele de ordine. Poliția din Berlin a anunțat că 18 dintre ofițeri au fost răniți ușor în timpul intervenției.

“Cine pune intenţionat în pericol viaţa altora, trebuie să se aştepte la consecinţe majore.”, a anunțat Peter Altmeier, ministrul federal al economiei, citat de agenția de presă DPA. Germania are înregistrate 211.000 persoane infectate cu Covid-19 și 9.154 decese.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă