Nemții s-au săturat de restricții și protestează împotriva lor.

Nemții au primit vești proaste. Cât mai ține pandemia de coronavirus?

Peter Altmaier, ministrul Economiei din Germania, le-a transmis cetățenilor că vor urma cel puțin 4 – 5 luni de restricții în încercarea de a opri infectările cu Covid-19.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.11.2020 - 14:29

„Nu am scăpat încă de probleme. Nu ne putem permite o închidere repetată, cu o economie care este închisă şi redeschisă în mod constant. Dacă nu vrem zile cu 50.000 de infecţii noi, aşa cum s-a întâmplat în Franţa acum câteva săptămâni, trebuie să înţelegem acest lucru şi să nu speculăm în mod constant despre ce măsuri pot fi relaxate. Toate ţările care au ridicat restricţiile prea devreme au plătit un preţ mare în privinţa vieţilor pierdute.”, atrage atenția Peter Altmaier, ministrul Economiei, citat de Reuters.

În sprijinul acestuia, Jens Spach, ministrul Sănătății, a anunțat sâmbătă că vor urma luni grele în lupta cu pandemia de coronavirus și că oamenii trebuie să înțeleagă că doar prin impunerea unor restricții cresc șansele ca numărul de infectări zilnice să se reducă.

Germania are în ultimele 14 zile o rată de infectare de 308,7 cazuri noi raportate la 100.000 locuitori, una dintre cele mai mici rate între statele Uniunii Europene și Marii Britanii, conform datelor oficiale ale Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Comentarii