Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

NBA suferă de efectul Hong Kong

Adam Silver, conducătorul NBA, a anunţat că Asociaţia americană de baschet va înregistra pierderi de sute de milioane de dolari în China.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2020 - 09:19

 

Iar motivul este reprezentat de controverselor legate de un mesaj al lui Daryl Morey ( de la Houston Rockets) de susţinere a protestatarilor din Hong Kong, a scris presa străină, potrivit News.ro. Întrebat cât de mari crede că vor fi pierderile NBA după mesajul lui Morey, Silver a răspuns: “Încă este un pic neclar care va fi valoarea exacta. Cred că pierderile vor fi de sute de milioane de dolari. Probabil mai puţin de 400 de milioane. Este o sumă semnificativă”.

 

În octombrie, înainte ca două echipe din NBA să joace două meciuri de pregătire în China, managerul general al Houston Rockets, Daryl Morey, a postat pe Twitter un mesaj de susţinere a manifestanţilor prodemocraţie din Hong Kong.

 

China nu stă cu mâinile în sân

 

China a reacţionat imediat, mai multe firme importante din ţară punând capăt colaborărilor cu NBA. De asemenea, postul public CCTV a încetat să mai difuzeze meciuri din NBA.

 

Protestele, declanşate de un proiect de lege acum suspendat care ar fi permis extrădările în China continentală, au aruncat fosta colonie britanică în cea mai gravă criză de la revenirea insulei sub conducerea autorităţilor de la Beijing în 1997, pentru care reprezintă acum o provocare majoră.

Protestul iniţial s-a extins la apeluri pentru mai multă libertate, alimentate de îngrijorările legate de eroziunea drepturilor garantate în conformitate cu doctrina ”o singură ţară, două sisteme”, adoptată după 1997, cum ar fi o justiţie independentă şi dreptul la protest.

În principal se cere retragerea proiectului de extrădare, instituirea unei anchete independente asupra protestelor şi a brutalităţii poliţiei, încetarea descrierii protestelor drept ”revolte”.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...