13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalMoscova declară că nu a fost informată despre planurile SUA de a-şi...

Moscova declară că nu a fost informată despre planurile SUA de a-şi retrage trupele din Siria

Nu, nimeni nu ne-a spus nimic’, a reacţionat Peskov într-o conferinţă de presă, adăugând că rămâne de văzut câţi militari americani vor fi retraşi din regiunea siriană menţionată, în condiţiile în care alte detalii ale acestui plan sunt neclare. ‘Urmărim foarte îndeaproape situaţia’, a spus el, potrivit Agerpres.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan afirmase luni că o ofensivă a Ankarei împotriva miliţiei kurde Unităţile de apărare a poporului (YPG) în nord-estul Siriei ar putea interveni în orice moment, după ce duminică seara Washingtonul părea să deschidă calea unei astfel de intervenţii.

Forţele americane s-au retras de luni dimineaţă de pe poziţii-cheie în Ras al-Ain şi Tal Abyad, în nord-estul Siriei, spre o bază militară situată între cele două sectoare, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

În acelaşi timp, Dmitri Peskov a exprimat preocuparea Kremlinului faţă de noua cursă a înarmărilor cu SUA, subliniind că Moscova urmăreşte îndeaproape iniţiativele americane privind dezvoltarea noilor tipuri de armament.

‘Kremlinul este preocupat în legătură cu o nouă posibilă spirală a cursei înarmărilor’, a spus Peskov, amintind în acest context o declaraţie a preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit căruia Rusia nu se va lăsa antrenată într-o astfel de potenţială cursă, după încetarea Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care interzice Moscovei şi Washingtonului dezvoltarea, producerea şi desfăşurarea rachetelor terestre cu o rază de acţiune între 500 şi 5.500 km.

Comentariile purtătorului de cuvânt al Kremlinului intervin după ce preşedintele Donald Trump a declarat în urmă cu o zi presei că Washingtonul dezvoltă noi arme avansate.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă