Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a relatat despre faptul că a avut loc o premieră în cadrul Consiliului NATO și anume că s-au alăturat reprezentanți ai mediului privat, respectiv, reprezentantii celor de la Microsoft, Rebellion Defense și Rocket Factory.
Oficialul a relatat că aceste companii au fost printre cele care au susținut, în nume propriu, Ucraina, în lupta ei pentru apărarea suveranității. Dincolo de acest aspect, companiile conduc, fiecare în segmentul ei, capitolul inovație.
Din postura de președinte al Boardului de Inovare al NATO, spune Mircea Geoană, tehnologiile emergente și disruptive ne schimbă viața de zi cu zi și cum progresele tehnologice pot garanta prosperitatea.
,,Ține de noi să creăm mediul propice în care să punem la un loc liderii din mediul privat, cu cei din mediul academic și cu cei din administrație.
Trebuie să deschidem un dialog între toate aceste entități și să găsim un echilibru între nevoile guvernelor, nevoile societății civile și dinamica pieții comerciale, să identificăm obstacolele sociale, politice și culturale, ce stau în calea unei adoptări mai rapide a tehnologiilor emergente. Prin accelerarea ritmului de adopție al acestora, facem pași importanți pentru garantarea siguranței aliaților în principalele domenii de dezvoltare.,, a mai punctat Geoană.
,,Din acest motiv, aceasta va fi una dintre prioritățile noastre și vom face din ce în ce mai mult în acest sens, deoarece știm că felul în care încurajăm inovația va determina cum va arăta viitorul nostru.”, a mai spus Geoană.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!