Ministrul de externe al Iranului, vizită anulată la Viena din cauza steagurilor israeliene arborate

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif și-a anulat vizita în Austria sâmbătă din cauza steagurilor israeliene afișate pe clădirile guvernului austriac.

Share

Rl online 0 comentarii

15.05.2021 - 13:36

Potrivit Ministerului de Externe, Zarif a planificat să viziteze sâmbătă Viena pentru discuții cu ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg, dar și-a anulat călătoria. "Regretăm și luăm act de acest lucru", a spus Ministerul austriac de Externe.

Vineri, steagurile Israelului au fost arborate pe clădirile Cancelariei austriece și ale Ministerului austriac de Externe, în solidaritate cu Tel Avivul, vis-a-vis de evenimentele care au loc în prezent în Fâșia Gaza.

Ministerul austriac de externe a subliniat că negocierile privind restabilirea integrală a acordului nuclear cu Iranul, care au loc din aprilie la Viena, vor continua și nu vor fi întrerupte.

De la începutul lunii aprilie, Viena a găzduit reuniunile a trei Comisiei mixte din Iran și a 5 internaționale (Rusia, Marea Britanie, Germania, China și Franța), lucrând la nivel de experți în trei grupuri pentru rezolvarea problemelor privind punerea în aplicare a acțiunii planului comun de ridicare a sancțiunilor Washingtonului asupra Teheranului și de îndeplinire a obligațiilor nucleare ale Iranului.

Reprezentanții țărilor participante la acord au, de asemenea, consultări cu delegația SUA. Nu există discuții directe între emisarii americani și reprezentanții iranieni la Viena. Negociatorii observă progrese constante în activitatea lor. Experții continuă, de asemenea, să lucreze la textul viitorului acord. Toate delegațiile sunt angajate să depună eforturi pentru a încheia negocierile până la sfârșitul lunii mai.

Citește totul despre:

#conflict #israel #iran

Comentarii