10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalMinistrul Apărării cere alegeri imediate în Israel

Ministrul Apărării cere alegeri imediate în Israel

Demisia lui Lieberman intervine a doua zi după un acord de încetare a focului în Fâșia Gaza,  încheiat de Israel într-un moment când ministrul cerea anihilarea grupărilor teroriste coordonate de Hamas, care lansaseră sute de rachete asupra sudului țării.

Avigdor Lieberman, un ultranaționalist, a denunțat acest acord în fața presei drept „o capitulare în fața terorismului”. „Statul cumpără calmul pe termen scurt cu prețul unor efecte grave pe termen lung pentru securitatea națională”, a spus el.

Lieberman a criticat, de asemenea, decizia Guvernului de a permite transferul unui ajutor din partea Qatarului către Fâşia Gaza, destinat în principal plăţii salariilor funcţionarilor mişcării  palestiniene Hamas.

„Ar trebui să ne așteptăm la o dată pentru alegeri cât mai curând posibil”, a spus el, în condițiile în care mandatul actualului guvern ar urma să se încheie în noiembrie 2019.

Hamas a salutat imediat demisia drept o victorie. Un purtător de cuvânt al Partidului Likud al lui Netanyahu a exclus opțiunea alegerilor.

„Nu este nevoie să recurgem la alegeri anticipate în timpul unei perioade sensibile pentru securitatea națională”, a precizat acesta. 

La rândul său, premierul Benjamin Netanyahu, referindu-se la recentul acord de încetare a focului dintre Israel și Hamas, a declarat misterios că „liderii Hamas au implorat încetarea focului și știu ei de ce”.

După demisia lui Lieberman, este de așteptat ca Netanyahu să preia portofoliul de Apărare, însă rămâne cu o majoritate de doar un loc în Knesset.

Cele mai citite

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

Titi Aur vrea un plan concret din partea autorităților pentru limitarea accidentelor rutiere

Fostul pilot de raliuri Titi Aur trage un semnal de alarmă asupra numărului accidentelor rutiere din ţara noastră şi cere autorităţilor măsuri pentru limitarea...

Fiul lui Piedone și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5

Vlad Popescu Piedone și-a depus, luni, la Biroul Electoral Central (BEC), candidatura pentru Primăria Sectorului 5, potrivit unui comunicat al partidului PUSL. Candidatul Partidului Umanist...
Ultima oră
Pe aceeași temă