Mexic: Cinci bărbaţi asasinaţi într-un bar

Cinci bărbaţi au fost asasinaţi de un grup armat într-un bar dintr-o localitate din statul Tabasco, în sud-estul Mexicului, a informat Crucea Roşie locală, coform EFE.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2019 - 18:10

Execuţia multiplă s-a produs la ora 20:52 (03:52 GMT), în barul 'Dońa Rosa', la circa 23 de km vest de oraşul Villahermoasa, capitala statului Tabasco.

Poliţia acestui stat a confirmat moartea celor cinci şi a adăugat că alte trei persoane au fost rănite.

După atac, Garda Naţională, Poliţia Federală şi Securitatea Publică din Tabasco au desfăşurat puncte de control pe drumul rural Villahermosa-Reforma.

Tabasco este un stat care se învecinează cu Veracruz, unde s-a intensificat războiul între grupări criminale ce-şi dispută traficul de droguri, extorsiunile şi furtul de hidrocarburi, cu zeci de morţi în ultimele luni.

Pe 28 august, 28 de persoane au fost ucise cu rafale de mitralieră şi cocktailuri Molotov în barul 'El Caballo Blanco' din Coatzcoalcos, Veracruz.

Pe 19 iulie, guvernatorul din Tabasco, Adán Augusto López Hernández, a informat că 400 de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în acest stat şi a recunoscut atunci că insecuritatea rămâne o problemă, deşi a fost redus numărul unor infracţiuni precum răpirile şi jafurile.

Cele mai multe dintre incidentele violente din Tabasco şi Veracruz sunt consecinţa războiului între cartelurile Jalisco Nueva Generación (CJNG) şi Los Zetas, două din principalele grupări de trafic de droguri care acţionează în zonă.

Un alt masacru a avut loc în noaptea de 19 aprilie anul acesta, când 14 persoane au fost ucise la o petrecere de zi de naştere în Minatitlán.

În mai, a fost anunţată reţinerea lui Adrián alias 'El Pelón' ca presupus autor în acest caz care a şocat Mexicul deoarece printre victime s-au numărat mai multe femei şi un copil mic.

Comentarii