Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Merkel şi Macron îi vor cere lui Trump să nu renunţe la tratatul nuclear cu Iranul

Liderii Germaniei şi Franţei îi vor cere preşedintelui american Donald Trump să nu renunţe la tratatul nuclear cu Iranul, întrucât o astfel de decizie ar putea crea probleme majore.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 23.04.2018 - 17:08

Donald Trump a dat termen, până la 12 mai, principalelor puteri europene semnatare ale acordului din 2015 cu Iranul să "remedieze deficienţele groaznice" ale acestui tratat, în caz contrar ameninţând că va refuza să extindă suspendarea sancţiunilor împotriva Teheranului prevăzută de acord, informează Agerpres.

Potrivit ministrului german de externe, în cadrul întâlnirilor pe care le vor avea la Washington, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron îi vor cere lui Trump să nu abandoneze acordul nuclear cu Iranul, care, a subliniat Heiko Maas, "este foarte important să fie menţinut".

"Dacă acest tratat eşuează sau SUA se retrag din el, nu vom mai avea nimic similar şi ne temem că situaţia se va deteriora semnificativ, împreună cu tot ce presupune aceasta", a declarat presei ministrul german de externe, în marja reuniunii miniştrilor de externe din Grupul celor 7 state cele mai industrializate care are loc la Toronto.

Şeful diplomaţiei germane a menţionat că G7 va face apel la Rusia pentru a contribui la reglementarea crizei din Siria. El a precizat că în comunicatul final al reuniunii, care se încheie luni, se va sublinia că "în Siria nu va exista o soluţie politică fără Rusia şi că Rusia trebuie să contribuie la o astfel de soluţie".

Comentarii

loading...