Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Memoriile lui Edward Snowden vor fi publicate pe 17 septembrie

Edward Snowden, fostul angajat al Agenţiei de Securitate Naţională a SUA (NSA), autorul scurgerilor de informaţii din conţinutul a sute de telegrame diplomatice secrete, îşi va publica memoriile pe 17 septembrie, ne spune DPA.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 01.08.2019 - 20:29

Snowden a dorit să descrie criza conştiinţei sale care l-a determinat să dezvăluie informaţiile confidenţiale respective, referitoare la activitatea NSA de supraveghere, a explicat editura germană care îi va publica memoriile, S. Fischer Verlag.

În vârstă de 36 de ani, Edward Snowden trăieşte în prezent în Rusia, care i-a acordat azil. După scurgerea de informaţii de la NSA, el a părăsit Statele Unite şi a rămas blocat într-un aeroport din Moscova întrucât paşaportul i-a fost anulat.

Până la publicarea acestor scurgeri de informaţii opinia publică nu cunoştea amploarea activităţii de supraveghere desfăşurată de NSA şi de instituţia omoloagă britanică, GCHQ. Informaţiile furnizate de Snowden au condus la folosirea pe scară mai largă a tehnologiei de decriptare şi la revizuirea practicilor privind transferul de date din Europa către SUA.

Comentarii

loading...