Măsuri excepționale în Parlamentul European. Se revine la o soluție din luna martie

Parlamentul European, aflat în sesiune plenară în această săptămână la Bruxelles, a adoptat măsuri temporare specifice creșterii alarmante a numărului de noi infectări cu Covid-19 la nivelul Uniunii Europene.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.10.2020 - 08:49

Pentru a se asigura că Parlamentul rămâne operațional, în special activitatea sa legislativă și bugetară, evitând totodată răspândirea COVID-19, au fost instituite măsuri temporare pentru a permite membrilor să își îndeplinească drepturile democratice și obligațiile legislative.

„Biroul Parlamentului a fost de acord cu o procedură de vot alternativă, care a fost utilizată pentru prima dată în cadrul sesiunii plenare din 26 martie 2020. Pe baza unor motive de sănătate publică, această procedură de vot temporar este valabilă până la 31 decembrie, cu excepția cazului în care este prelungită printr-o decizie a biroului.”, a anunțat luni Parlamentul European.

Instituția europană a adoptat măsuri pentru ca euro-deputații să ia parte la comisie de la distanță. Având în vedere circumstanțele actuale, deputații se vor putea adresa plenului de la distanță de la birourile de legătură ale Parlamentului din statele membre și din sediile PE de la Strasbourg și Bruxelles.

Comentarii