În Parlamentul din Marea Britanie se evaluează costul valului de căldură istoric ce a lovit țara și a adus cu el și 13 morți.
Cel puțin 13 persoane au murit în Marea Britanie în timp ce înotau în timpul unei perioade cu recorduri de căldură care a declanșat incendii, a distrus șinele de tren și a declanșat avertismente ca eforturile de combatere a schimbărilor climatice să fie intensificate, a declarat un ministru miercuri (20 iulie).
Treisprezece persoane și-au pierdut viața după „ce nu au făcut față unor pericole în râuri, rezervoare și lacuri în timp ce înotau în ultimele zile – șapte dintre ei fiind adolescenți”, a declarat miercuri ministrul britanic Kit Malthouse parlamentului.
Marea Britanie calculează costul valului de căldură ce a afectat-o și a provocat deja 13 morți, pe fondul unor temperaturi record de peste 40 grade Celsius
Brigada de Pompieri din Londra a îndurat marți cea mai aglomerată zi de după cel de-al Doilea Război Mondial, când temperaturile au depășit pentru prima dată 104 Fahrenheit (40C), declanșând incendii care au distrus zeci de proprietăți din capitală și au incendiat pășunile uscate, ca niște cutii tinder, de pe marginile căilor ferate și ale drumurilor.
Cel puțin 41 de proprietăți au fost distruse în Londra și mai mult de o duzină în altă parte în Marea Britanie, a spus Malthouse.
Marea Britanie a înregistrat marți un nou record de temperatură de 104,5 F (40,3 C) în centrul Angliei, în timp ce în 34 de locații s-a depășit maximul anterior de 101,7 F (38,7 C) înregistrat în 2019.
„Trebuie să reziști”: Londra se confruntă cu un val de căldură record
Londra și Marea Britanie se confruntă cu un val de căldură record ce amenință să perturbe viața normală a britanicilor.
Marea Britanie se pregătea pentru ca temperaturile să atingă 104 Farenheit (40C) pentru prima dată marți (19 iulie), după ce a înregistrat cea mai caldă noapte din istorie, forțând trenurile să se oprească, unele școli să se închidă și grădinile zoologice să hrănească animalele cu acadele mari de gheață.
Marea Britanie, care se poate lupta pentru a menține serviciile cheie de transport în condiții de căldură extremă sau zăpadă, a fost pusă în stare de alertă de „urgență națională”, deoarece temperaturile par să depășească recordul anterior de 38,7C înregistrat în 2019, potrivit Reuters.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!