Captură video

Mai mult de 4 mii de protestatari care cereau eliberarea lui Navalnîi au fost arestați VIDEO

Cel puţin 4.027 arestări au avut fost operate de către forţele de ordine, desfăşurate masiv, mai ales la Moscova, împotriva a mii de manifestanţi care au ieşit în stradă în zeci de oraşe ruseşti, relatează Le Figaro, preluat de news.ro.

Romania libera 0 comentarii

31.01.2021 - 18:56

Oamenii au ieșit în stradă din Smolensk, în vest, la Vladivostok, pe coasta Oceanului Pacific, la apelul lui Aleksei Navalnîi, încarcerat la revenirea sa în ţară, la 17 ianuarie.

Centrul capitalei ruse era duminică în stare de asediu - zece staţii de metrou au fost închise manifestanţilor, care au fost chemaţi iniţial în Piaţa Lubianka, în faţa sediului serviciilor ruse de securitate FSB, unde au fost împiedicaţi să intre.

Sâmbăta trecută, aproximativ 20.000 de manifestanţi, potrivit AFP, s-au adunat în Piaţa Puşkiin, la aproximativ doi kilometri de Kremlin, iar mulţimea a fost împinsă apoi pe bulevarde din zonă, unde au avut loc confruntări cu poliţia.

Duminică, consemnul puterii pare că a fost împiedicarea oricărei regrupări a protestatarilor.

Din cauza blocării centrului capitalei, aceştia au încercat să se regrupeze în nord-estul capitalei, însă şi aici au avut loc numeroase arestări - 1.167 la Moscova, potrivit OVD-Info, iar prezenţa masivă a forţelor antirevoltă - Omon - i-a obligat pe manifestanţi să plece.

În piaţa celor trei gări, un impresionant dispozitiv al poliţiei a fost de asemenea desfăşurat, iar manifestanţii s-au îndreptat către Închisoarea Matroskaia Tişina (Tăcerea Mateloţilor), unde este încarcerat în prezent Aleksei Navalnîi.

„Puţin, hoţul!” şi „Libertate!” au scandat potestatarii, la fel ca săptămâna trecută, care şi-au mărturisit exasperarea faţă de degradarea condiţiilor de trai în Rusia.

„Nu, nu mi-e frică să fiu arestat, sunt aici pentru viitorul ţării mele”, declară un tânăr în apropiere de staţia de metrou Komsomolskaia, care manifestează pentru prima oară.

La București, au avut loc proteste de susținere duminică în fața Ambasadei Rusiei. 

Comentarii