13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalMaduro cere armatei să lupte împotriva "tuturor puciştilor"

Maduro cere armatei să lupte împotriva “tuturor puciştilor”

“Da, suntem în plină luptă, moralul trebuie să fie ridicat la maximum în această luptă pentru dezarmarea tuturor trădătorilor, a tuturor puciştilor”, a afirmat Maduro, care s-a exprimat, înconjurat de soldaţi, într-un discurs radiotelevizat în cursul dimineţii, citează Agerpres.

Cu o zi în urmă, şeful statului a declarat că “nu va ezita” să-i pedepsească pe “trădătorii” responsabili – potrivit lui – de tentativa eşuată de rebeliune militară, la care chemase Juan Guaido marţi dimineaţă. Cu această ocazie, liderul opoziţiei primise sprijinul soldaţilor care s-au ridicat împotriva regimului de la Caracas.

“Loialitate întotdeauna, trădare niciodată!”, a proclamat Nicolas Maduro în faţa soldaţilor în discursul său de joi, reluând un slogan scandat la toate adunările şi manifestaţiile puterii.

“Nimănui să nu-i fie frică. Este timpul să apărăm dreptul la pace”, a mai spus Maduro, care revendică moştenirea defunctului preşedinte Hugo Chavez (1999-2013).

Tentativa de revoltă armată de marţi a provocat proteste masive împotriva preşedintelui Nicolas Maduro în toată Venezuela, dar în cursul serii el a afirmat că a dejucat o “încăierare pucistă”.

A doua zi, de 1 mai, cu ocazia Zilei internaţionale a muncii, mii de venezueleni au revenit în stradă pentru a cere plecarea sa de la putere şi a-şi exprima sprijinul pentru opozantul Juan Guaido, recunoscut în calitatea sa de preşedinte interimar autoproclamat de circa 50 de state. Confruntări violente cu forţele de ordine au avut loc şi o tânără a fost ucisă.

De fapt, două persoane au decedat în ultima escaladare a protestelor antiguvernamentale din Venezuela, a declarat joi autoproclamatul preşedinte interimar Juan Guaido, citând organizaţia neguvernamentală pentru drepturile omului OVCS, potrivit dpa.

Un manifestant de 27 de ani a fost ucis marţi în statul Aragua, din nordul ţării, şi o tânără de 27 de ani împuşcată în cap în timpul marşului de pe 1 mai la Caracas a murit în spital în urma rănilor, conform OVCS. Potrivit lui Guaido, forţele guvernamentale angajate de partea preşedintelui Nicolas Maduro se fac responsabile de aceste decese.

Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă