16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalMacedonia de Nord găzduiește primul său marș Gay Pride

Macedonia de Nord găzduiește primul său marș Gay Pride

Homosexualii, lesbienele și alți membri ai comunității LGBT continuă să sufere discriminări și atacuri de ură in Balcani. Macedonia de Nord este printre ultimele țări din regiune care organizează un eveniment Pride.

Câteva sute de homosexuali și activiști pentru drepturile omului au mers prin centrul Skopie, dansând și fluturând un drapel curcubeu lung. La eveniment au participat oficiali de stat și diplomați din Skopie.

“Acest eveniment celebrează mândrie, iubire și diversitate”, a spus Linda, care este transexuala.

Macedonia de Nord, care așteaptă o dată pentru discuțiile de aderare la UE, trebuie să îmbunătățească drepturile omului și drepturile minorităților înainte de a se alătura blocului.

“Există mult mai mulți oameni decât ne-am fi așteptat …”, a declarat Koco Andonovcki de la Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului, unul dintre organizatorii evenimentului.

În timp ce avea loc raliul LGBT, sute de susținători ai organizațiilor de dreapta s-au adunat în fața unei catedrale creștine ortodoxe, declarând că promovează valori tradiționale ale familiei.

Macedonia de Nord și-a schimbat numele oficial din Macedonia, anul acesta, după ce a ajuns la un acord cu Grecia, încheind o dispută veche și deschizând calea către discuțiile de aderare la NATO și UE.

Cele mai citite

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă