22.7 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăInternaționalLuna tenorilor, ultimele două spectacole

Luna tenorilor, ultimele două spectacole

Tenorii Bogdan Zahariea şi Constantin Nică şi soprana Dragana Radakovic sunt invitaţii speciali.

Luna aprilie, sau “Luna Tenorilor”, continuă pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa cu spectacolele de operă Tosca, de Gioacomo Puccini, sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 19.00, şi Trubadurul de Giuseppe Verdi, duminică, 27 aprilie, de la ora 19.00. În Tosca, Bogdan Zahariea de la Opera din Timişoara va intra pe scenă alături de soprana Dragana Radakovic, din Serbia şi baritonul Ştefan Ignat, din Bucureşti. Spectacolul se va desfăşura sub bagheta maestrului Koichi Inoue, din Japonia.

Tenorul Bogdan Zahariea este absolvent al Universităţii de arte „George Enescu” din Iaşi şi a urmat cursuri de master class cu Ludovic Spiess, Mariana Nicolesco şi Corneliu Murgu. A susţinut concerte pe scene din Austria, Germania, Elveţia, Franţa, Italia, Spania, Belgia, Olanda etc.

Soprana Dragana Radakovic este absolventă a Facultății de Muzică din Belgrad, a studiat canto-ul cu prof. Radmila Bakocevic și dirijatul cu prof. Stanko Sepic. A participat la cursuri de măiestrie interpretativă susținute de către nume celebre ale genului: Renata Scotto, Mirella Freni, Magda Olivero și Bruna Baglioni. A debutat pe scena Teatrului Național din Belgrad cu rolul Musetta din „Boema” de G. Puccini, urmând să interpreteze roluri precum: Contesa Almaviva din „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart și Mary Voren din „Vrăjitoarele din Salem” de R. Word.

Pe data de 27 aprilie, în spectacolul Trubadurul de G. Verdi, cu începere de la ora 19.00, îi veţi putea aplauda pe tenorul Constantin Nica, de la Opera din Cluj, alături de soprana Elena Rotari, mezzosoprana Georgeta Grigore, din Craiova şi baritonul Ştefan Ignat, din Bucureşti. Conducerea muzicală aparţine maestrului Pierre Walter, din Franţa.

Tenorul Constantin Nica este exponent al şcolii de canto clujene, fiind abolvent al prof. univ. dr. Ionel Pantea. S-a remarcat încă din perioada studenţiei când a devenit solist la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca. De asemena, absolvirea a reprezentat o nouă ocazie de afirmare, aducându-i tănărului artist statutul de şef de promoţie. A colaborat cu unele dintre cele mai prestigioase teatre de operă din toată lumea începând cu Elveţia, Germania, Olanda, Austria, Cehia, Africa de Sud, Italia, Israel, Anglia, şi până la Egipt şi Macedonia. A studiat cu diverşi profesori, nume de referinţă în lumea muzicii vocale, din diferite tări: Fernando Bandera, Arrigo Pola, Carlo Bergonzi, Gianni Raimondi, cu Rudolf Bauatz şi Monika Pick-Hieronimi din Germania, cu Ion Buzea în Elveţia.

Cele mai citite

Român condamnat la 11 ani şi şase luni de închisoare, adus în țară din Italia

Un bărbat dat în urmărire internaţională, după ce a fost condamnat la 11 ani şi şase luni de închisoare pentru trafic de persoane, a...

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: „ Vom continua lupta”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioţilor săi că va continua lupta până la atingerea obiectivelor de război stabilite de guvernul său,...

FCSB suferă o nouă pierdere importantă! Florin Tănase, diagnosticat cu ruptură musculară

După o accidentare suferită în meciul cu PAOK, Florin Tănase a fost diagnosticat cu ruptură musculară, fiind a doua absență majoră din lotul FCSB...
Ultima oră
Pe aceeași temă