17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăInternaționalLui Alan Cumming i-ar plăcea să-l joace pe Barack Obama

Lui Alan Cumming i-ar plăcea să-l joace pe Barack Obama

Cel de-al doilea sezon al serialului „Soţia perfectă” va aduce un nou personaj remarcabil – Eli Gold, interpretat de Alan Cumming – pe care-l puteţi vedea şi pe marile ecrane, în „Burlesque – Un vis împlinit”. Sezonul al doilea va avea premiera dumi­ni­că, 30 ianuarie, pe Diva Universal, de la ora 21.00.

Cariera scoţianului Alan Cumming include roluri excepţionale jucate pe scenele teatrelor, personaje
interesante interpretate în filme, scenarii scrise pentru producţii de televiziune, tot el semnând şi regia a patru filme. De duminică seară îl puteţi vedea într-o altă ipostază, în primul său serial de televizi­une, în rolul lui Eli Gold, consilier de campanie renumit pentru duritatea lui când vine vorba de politică, dar cu rezultate excelente în jocurile politice murdare. În continuare vă propunem un interviu pe care actorul l-a acordat, la puţin timp după începerea filmărilor la „Soţia perfectă”.

Când ţi-au propus să joci în serial, care a fost prima impresie? Ai văzut vreun episod din „Soţia perfectă”?

Alan Cumming: Nu am televizor, aşa că nu am văzut nici un episod. O cunosc în schimb pe Julianna, ştiam că joacă 
într-un nou serial. În staţia de autobuz de lângă apartamentul meu era un afiş uriaş cu ea, pe care-l vedeam în fiecare dimineaţă, când îmi plimbam câinii. Când mi s-a propus să joc în serial, habar nu aveam despre ce este vorba. Impresarul meu a fost cel care mi-a spus că ar trebui să accept propunerea. Aşa am şi făcut pentru că, iniţial, trebuia să joc doar două episoade, iar timpul de filmare se potrivea programului meu. Dar ceea ce m-a făcut să bat palma cu ei a fost o secvenţă când personajul meu spune altuia „îmi dau jos pantalonii ca să mă poţi pupa în fund”. Mi-a plăcut foarte mult asta.

Ce ne-ai pregătit în „Soţia perfectă”? Şi aici vei juca un personaj diabolic? La ce să ne aşteptăm de la personajul tău?

A.C.: Pot să vă spun că în primul episod al noii serii, Eli (Eli Gold, personajul interpretat de Alan Cumming în „Soţia perfectă”) va face ceva foarte, foarte diabolic, care va avea repercusiuni pe durata întregului sezon. Cred că va continua în această di­rec­ţie, campania electorală îi dă multe bătăi de cap. Este interesant şi pentru mi­ne pentru că, până acum, am făcut numai filme. Nu prea am jucat în producţii în televiziune şi, la un film, ştii în ce direcţie merge povestea, ştii cum se termină. Îmi place mult pentru că în fiecare săptămână primim un alt capitol şi, de fapt, nu prea ştii ce urmează. Din ce am filmat până acum vă pot spune că se întâmplă lucruri interesante, aşa că-mi place foarte mult ceea ce fac. Dar în primul episod, chiar în primele minute ale primului episod al noului sezon, se va întâmpla ceva diabolic, de asta vă pot asigura.

Ce ţi s-a părut cel mai interesant la acest proiect şi care au fost motivele care te-au făcut să-l accepţi?

A.C.: Scenariul e bun, de fapt, e genial. Apoi, interpretez un personaj diferit de cele pe care le-am interpretat până acum. Nu am mai jucat un personaj precum Eli, a fost extraordinar să pot face ceva complet diferit. Adică, am mai interpretat personaje ciudate, dar acesta e cu totul altă poveste. Apoi, eu locuiesc în New York, iar serialul se filmează chiar aici. În ultimele şase luni am călătorit foarte puţin. În ge­neral, călătoresc cu avionul cel puţin o dată pe săptămână. Aşa că a fost extraordinar să am un fel de viaţă stabilă şi să joc
într-un serial care-mi şi place. Plus că toată lumea este atât de binedispusă. E grozav să faci ceva care-ţi place, acasă,
alături de oameni fericiţi.

De ce nu te uiţi la televizor? Cum ţi se pare televiziunea în acest moment?

A.C.: Din cauza reclamelor a devenit 
cam dificil să te uiţi la televizor acum. Ştiţi cum este, schimbi canalul în pauzele publicitare şi tot schimbi până nu mai ştii la ce te uitai. Şi astfel trec câteva ore fără să te uiţi concret la ceva. Iar asta nu-mi place, mă enervează. 
Apoi, dacă laşi televizorul să meargă, 
îţi distrage atenţia. Nu mai poţi discuta despre nimic, nu poţi citi, am ales să nu trec prin astfel de situaţii. Apoi, poţi vedea multe lucruri online, aşa că nu-mi doresc un televizor care să-mi distragă atenţia.

Viaţa personală a lui Eli este un mister pentru toţi cei care văd serialul. Voiam să ştiu dacă şi pentru tine viaţa lui personală este o enigmă.

A.C.: Au apărut tot felul de detalii din viaţa acestui personaj chiar în timpul filmărilor, ceea ce mi s-a părut foarte interesant. Prima dată când am vorbit cu scenariştii am aflat că este evreu şi, în primul episod, afirmă că din acest motiv nu lucrează sâmbăta. Apoi, am fost şocat cât de mult cântăreau originile lui în această poveste. Pe măsură ce povestea se dezvoltă, veţi afla mai multe detalii din viaţa lui personală. Este genul de persoană preocupată de slujbă, de carieră, de imagine, aşadar va fi nevoie de timp să vă daţi seama ce fel de om este cu adevărat. Veţi afla asta dintr-o scenă în care Alicia ascultă câteva convorbiri telefonice, nu-l veţi vedea, dar vă veţi da seama de caracterul lui din aceste convorbiri. Nu este deloc simpatic, ci nemilos şi înspăimântător, dar şi foarte atractiv.

Te-ai documentat înainte să-l joci pe Eli Gold? Ai stat de vorbă cu alţi consilieri?

A.C.: Nu prea am avut timp. Primul episod l-am filmat atât de repede, încât nu am apucat să fac nimic. Dar la filmări, au venit şi tot felul de consilieri şi am avut ocazia să iau masa cu un tip implicat în politică. Sunt şi eu însă implicat în politică. Am fost la câteva convenţii ale democraţilor, pentru acţiunile de caritate în care sunt implicat, unde am întâlnit diverse persoane din lumea politică. Am învăţat de la aceşti oameni, mai ales felul în care te abordează – extrem de priete­noşi şi un pic cam disperaţi -, am folosit asta la personajul Eli.

Alţi actori au afirmat că le place să joace în seriale, pentru că pot face lucruri diferite, care nu sunt permise la un film. Este şi cazul tău?

A.C.: Da, cu siguranţă este şi cazul meu. Este interesant, pentru că am făcut atâtea filme şi am interpretat atâtea personaje, dar nici unul nu se aseamănă cu Eli. 
Când am început filmările, mă gândeam că nu cunosc această persoană, nu mă pricep la politică, nu înţeleg politicienii, nu credeam că am să reuşesc. Dar pe urmă, m-am gândit că l-am jucat pe 
Papă. Am jucat un supererou, apoi pe Hitler. Pot să mă prefac. Aşa că mă gândesc la Eli aşa cum m-am gândit şi la celelalte personaje. Deşi pare normal, merge la slujbă în fiecare zi, se îmbracă adecvat, pentru mine este la fel de bizar ca orice alt personaj imaginat. 
Cred că este mai sănătos să mă gândesc la el aşa.

Există vreo personalitate pe care ai dori s-o joci în viitor?

A.C.: Un personaj inspirat din realitate ar fi interesant. E şi amuzant pentru că personajul Eli este oarecum inspirat din politicianul Rahm Emanuel, care a părăsit administraţia lui Barack Obama pentru a candida la postul de primar al oraşului Chicago. În „Soţia perfectă”, eu nu-l interpretez pe Rahm Emanuel, însă mult din caracterul lui se poate vedea şi la Eli. A fost un film în care Meryl Streep a interpretat-o pe Margaret Thatcher şi mi-ar fi plăcut să apar în el, să joc unul dintre oamenii lui Thatcher, dar asta pentru că-mi place Meryl Streep foarte mult. Însă ce personalitate mi-ar plăcea să interpretez chiar nu ştiu să-ţi spun. Poate Obama.

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă