România și-a asumat rolul de lider al UE în materie de schimbări climatice, iar Klaus Iohannis a ținut un discurs la Adunarea Generală a ONU. Președintele țării conduce efortul de restaurare a naturii, atât pe plan național, cât și pe plan internațional și a îndemnat la o colaborare eficientă.
„Colaborarea internaţională este esenţială în combaterea schimbărilor climatice şi a pierderii biodiversităţii. Haideţi să acţionăm împreună pentru a proteja biodiversitatea, împărtăşind cunoştinţe, tehnologie şi resurse financiare. Vă invit să mobilizăm noi surse de finanţare pentru natură, să sprijinim şi să recompensăm furnizorii de servicii ecosistemice. Protejarea şi conservarea biodiversităţii trebuie să se realizeze în strânsă legătură cu dezvoltarea socială şi economică a oamenilor şi a comunităţilor”, a spus Klaus Iohannis la cea de-a 76-a întâlnire ONU.
Iohannis a afirmat că România se implică activ și este dispusă să ia măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice. Acesta a menționat faptul că biodiversitate se datorează bogăției țării unctând că Delta Dunării este un reper al biodiversităţii mondiale, găzduind peste 5.000 de specii de floră şi faună.
„România se implică și ia măsuri. Împreună vom inversa tendinţa de pierdere a biodiversităţii până în anul 2030. Acum este momentul să acţionăm! Împreună putem opri schimbările climatice. COP26 este o etapă importantă în acest parcurs. România susţine rolul de lider pe care şi l-a asumat Uniunea Europeană în materie de schimbări climatice şi ambiţia UE de a conduce efortul de restaurare a naturii, atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional”, a susţinut şeful statului.
Președintele Klaus Iohannis conduce până joi delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.