Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Johnson: Marea Britanie trebuie să părăsească 'total' uniunea vamală europeană

Şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson a insistat luni asupra necesităţii ca Marea Britanie să părăsească 'total' uniunea vamală europeană după Brexit, pentru a redeveni o putere comercială la nivel mondial, transmite AFP.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Actualizat: 28.05.2018 - 13:02

''Pentru noi a sosit momentul nu de a fi mai puţin europeni - putem încheia un mare acord de comerţ liber cu Uniunea Europeană în beneficiul ambelor părţi -, ci de a fi din nou cu adevărat un actor mondial'', a declarat Johnson pentru cotidianul The Telegraph.

El a estimat că este momentul pentru a încheia acorduri cu 'ţări dinamice'' din America Latină, precum Chile, Peru sau Argentina.

''Dar partenerii noştri latino-americani sunt categorici: pentru ca acest lucru să funcţioneze, noi trebuie să ieşim total din uniunea vamală a UE'', a adăugat Boris Johnson.

Marea Britanie va părăsi UE în martie 2019, rămânând totuşi în uniunea vamală pentru o perioadă de tranziţie până la finalul lui 2020.

Comentarii