5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden, învins decisiv la alegeri în New Hampshire

Joe Biden, învins decisiv la alegeri în New Hampshire

 

Bernie Sanders şi-a proclamat marţi victoria în alegerile primare democrate din statul american New Hampshire, câştigând la limită în faţa candidatului plasat pe poziţia a doua, moderatul Pete Buttigieg, un fost primar, în timp ce ex-vicepreşedintele Joe Biden a suferit o înfrângere usturătoare în această cursă pentru desemnarea celui care va concura împotriva preşedintelui republican Donald Trump în scrutinul prezidenţial din noiembrie, relatează DPA şi AFP.

”Începutul sfârșitului pentru Trump”

”Victoria de aici este începutul sfârşitului pentru Donald Trump”, a declarat Sanders în faţa susţinătorilor săi, care strigau ”Bernie îl bate pe Trump”.

”Indiferent cine va câştiga (în alegerile primare democrate – n.r.), şi sperăm că vom fi noi, ne vom uni şi îl vom învinge pe cel mai periculos preşedinte din istoria modernă a acestei ţări”, a mai spus Sanders, care a devenit noul favorit în cursa pentru obţinerea învestiturii Partidului Democrat.

După stabilirea rezultatelor în nouă din cele zece birouri de vot, acest veteran al politicii a obţinut 26% din sufragii, urmat, la mică distanţă, de fostul primar Pete Buttigieg (24%) şi de senatoarea Amy Klobuchar (20%), conform numărătorilor efectuate de mass-media americane.

Mult timp favorit, Joe Biden a obţinut un rezultat umilitor, plasându-se abia pe poziţia a cincea, cu doar 8% din sufragii. În faţa sa se află şi senatoarea progresistă Elizabeth Warren (9%), care a înregistrat la rândul său un scor extrem de dezamăgitor.

Iowa şi New Hampshire nu distribuie, totuși, decât un număr mic de delegaţi din cei 1.991 necesari pentru obţinerea învestiturii partidului în iulie.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă