Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: NJ.com

Jared Kushner, ginerele lui Trump, este anchetat pentru afacerile sale cu firme din Rusia și China

Procurorul special Robert Mueller, care investighează amestecul Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA, cercetează legăturile de afaceri ale lui Jared Kushner, ginerele preşedintelui Trump, cu firme din Rusia și din China.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.02.2018 - 09:54

Jared Kushner, ginerele preşedintelui Donald Trump, este cercetat pentru eforturile sale de a atrage capital străin, inclusiv rus şi chinez, pentru afaceri imobiliare în SUA, în timpul perioadei de tranziţie prezidenţială, a informat luni presa americană, relatează AFP citată de Agerpres.

Echipa condusă de procurorul Mueller, fost director al FBI, examinează discuţiile lui Jared Kushner avute în timpul tranziţiei prezidenţiale pentru a obţine capital pentru clădirea sa de birouri de pe 666 Fifth Avenue din New York, aflată în proprietatea companiei sale Kushner Companies, după dificultăţi financiare, a informat CNN, citând surse apropiate investigaţiei.

Anchetatorii din echipa procurorului special nu au contactat încă societatea Kushner Companies, iar motivele pentru care se acordă atenție investitorilor străini nu sunt clare.

"De la începutul cooperării în anchetă a lui Kushner, nu a existat nicio întrebare sau solicitare de documente privind afacerile imobiliare de pe 666 Fifth Avenue sau ale Kushner Companies", a declarat avocatul lui Jared Kushner, Abbe Lowell.

"Nu ar exista niciun motiv pentru a pune la îndoială aceste tranzacţii comerciale normale", a adăugat avocatul.

În timpul perioadei tranziţiei prezidenţiale, Jared Kushner a jucat un rol-cheie, în special în contactele cu guvernele străine ale echipei de tranziţie, indicând că a discutat cu peste 50 de persoane din 15 ţări.

La o săptămână după alegerile din 8 noiembrie 2016, Jared Kushner s-a întâlnit cu oficiali - inclusiv cu preşedintele Wu Xiaohui - ai grupului chinez Anbang Insurance, potrivit cotidianului New York Times.

Potrivit ziarului, preşedintele Anbang Insurance şi Jared Kushner au fost aproape de încheierea unui acord de investiţii pentru compania sa imobiliară de pe 666 Fifth Avenue din partea conglomeratului chinez, însă discuţiile au eşuat în cele din urmă.

Ancheta lui Robert Mueller investighează de asemenea alte negocieri privind aceeaşi clădire de birouri, în special cu fostul premier al Qatarului, Hamad ben Jassim al-Thani, potrivit revistei online The Intercept. Şi aceste negocieri ar fi eşuat.

O altă întâlnire care interesează anchetatorii, potrivit Washington Post, este cea între Jared Kushner şi Serghei Gorkov, preşedintele băncii de stat ruse Vneşeconombank (VEB). În timpul audierii sale în iulie în Congres, ginerele lui Donald Trump a afirmat că întâlnirea a fost consacrată exclusiv chestiunilor legate de guvern.

Jared Kushner, moştenitor al unei companii imobiliare înfiinţată de tatăl său, a cumpărat imobilul de pe 666 Fifth Avenue în 2007, însă criza imobiliară l-a forţat să cedeze unui alt grup imobiliar, Vornado Realty Trust, 49,5% din acţiuni.

Comentarii

loading...