15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalJaponia: Şapte membri ai sectei care a organizat un atac în Tokyo...

Japonia: Şapte membri ai sectei care a organizat un atac în Tokyo au fost executaţi

Atacul chimic organizat de Shinrikyo, a dus la moartea a 13 persoane şi rănirea gravă a altor 50. Alte 1000 de persoane au avut probleme cu vederea în urma atacului.

Execuţiile au avut loc vineri dimineaţă şi au fost confirmate de Ministerul Justiţiei. Alţi şase membri ai cultului au fost condamnaţi la moarte.

Asahara şi urmăritorii săi au fost acuzaţi şi de alte crime precum şi de un atac chimic anterior din 1994 care s-a soldat cu moartea a opt persoane şi rănirea a altor 600.

Pe 20 martie 1995, membrii cultului au coordonat un atac chimic cu sarin, o substanţă toxică, sub forma unui lichid inodor şi incolor. Expunerea la sarin, chiar şi la concentraţii mici, poate duce la moartea persoanei la zece minute de la inhalare, din cauza sufocării.

Membrii cultului au plasat pungi găurite cu lichidul toxic la staţii de metrou diferite. Cei expuşi s-au sufocat şi au suferit vărsături. Unii dintre ei şi-au pierdut temporar vederea sau au avut paralizii. Au murit 13 persoane.

Gruparea considera că Apocalipsa este inevitabilă şi că va veni sub forma unui război global care va implica SUA şi Japonia. De asemenea, cei care nu erau membri îşi vor petrece eternitatea în iad, însă ar putea fi salvaţi dacă vor fi omorâţi de membri ai cultului.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă