Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Yoshihide Suga, se înclină când a fost ales ca nou prim-ministru la Camera inferioară a Parlamentului din Tokyo, Japonia, 16 septembrie 2020.

Japonezul Yoshihide Suga a fost votat prim-ministru miercuri de parlament

Suga este primul nou lider al țării în aproape opt ani, numind un nou cabinet care păstrează aproximativ jumătate din fețele familiare ale formațiunii predecesorului Shinzo Abe.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

17.09.2020 - 13:35

Suga, în vârstă de 71 de ani, mâna dreaptă a lui Abe, s-a angajat să urmărească multe dintre programele lui Abe, inclusiv strategia sa economică „Abenomics”, și să avanseze cu reforme structurale, inclusiv dereglementarea și stoparea bătăliilor birocratice.
 
Abe, cel mai longeviv premier din Japonia, și-a dat demisia din cauza sănătății, după aproape opt ani de mandat. Suga a ocupat sub el funcția esențială de secretar șef al cabinetului, acționând în calitate de purtător de cuvânt al guvernului și coordonând politicile.
 
Suga, care a câștigat luni o cursă de conducere a Partidului Liberal Democrat  (LDP), se confruntă cu o mulțime de provocări, inclusiv abordarea COVID-19, învigorarea economiei afectate și o societate care îmbătrânește rapid.
 
Cu puțină experiență diplomatică directă, Suga trebuie să facă față și unei confruntări intensificate SUA-China, să construiască legături cu câștigătorul alegerilor prezidențiale americane din 3 noiembrie și să încerce să mențină relațiile Japoniei cu Beijingul.
 
Aproximativ jumătate din noul cabinet sunt din administrația Abe. Doar două sunt femei, iar vârsta medie, inclusiv Suga, este de 60 de ani.
 
Printre cei care își păstrează locurile de muncă se numără jucători cheie, cum ar fi ministrul finanțelor Taro Aso și ministrul de externe Toshimitsu Motegi, împreună cu ministrul olimpiadelor Seiko Hashimoto și ministrul mediului Shinjiro Koizumi, cel mai tânăr - 39 de ani.
 
Yasutoshi Nishimura, omul principal al lui Abe în ceea ce privește răspunsul COVID-19, rămâne ministru al economiei, în timp ce ministrul comerțului și industriei, Hiroshi Kajiyama, fiul unui politician care i-a fost mentor lui Suga, își păstrează și el postul.
 
ASPIRAȚIILE NOULUI CABINET
 
Katsunobu Kato, ministru al sănătății și un aliat apropiat al Suga, ocupă postul dificil de secretar șef al cabinetului. El a anunțat cabinetul.
 
Tomoya Masanao, șeful firmei de investiții PIMCO Japonia, a declarat că obiectivul lui Suga de a crea o societate mai digitalizată ar putea crește decalajul dintre bogați și săraci și ar necesita capital politic.
 
„Administrația Abe și-a construit capital politic cu politici monetare și fiscale blânde, o diplomație echilibrată și abilă cu Statele Unite și China și implementarea unei politici interne flexibile”, a spus el. „Pe de altă parte, noua administrație se confruntă cu un drum dur înainte”.
 
Într-o mișcare care rezonează cu alegătorii, Suga a criticat primii trei operatori de telefoane mobile din Japonia, NTT Docomo Inc 9437.T, KDDI Corp 9433.T și SoftBank Corp 9434.T, spunând că ar trebui să returneze mai mulți bani publicului și să facă față unei concurențe mai mari.
 
El a spus că Japonia ar putea avea nevoie în cele din urmă să-și crească impozitul pe vânzări de 10% pentru a plăti securitatea socială, dar nu pentru următorul deceniu.
 
Există și speculații că Suga ar putea convoca alegeri rapide pentru camera inferioară a parlamentului pentru a profita de orice creștere a sprijinului public, deși a spus că gestionarea pandemiei și revigorarea economiei sunt prioritățile sale principale.

Comentarii