Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: keystone-sda.ch (Claudio Furlan)

Italienii au protestat violent împotriva restricțiilor anunțate de Guvern

În marile orașe din Italia zeci de mii de italieni au ieșit în stradă după ce autoritățile statului italian au impus noi restricții în contextul pandemiei de Covid-19.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 27.10.2020 - 10:15

Italienii s-au săturat de restricții și nu mai vor să treacă prin perioada de carantină generală din primăvară. Ieșiți în număr mare pe străzile din Milano, Torino, Napoli, Roma și Palermo oamenii au protestat împotriva măsurii impuse de Guvern de închidere a restaurantelor, barurilor, sălilor de sport și a cinematografelor, măsură în vigoare pentru următoarele 30 de zile.

Italienii sunt supărați că în mai multe localități au fost reintroduse restricțiile privind călătoriile pe timp de noapte și nu acceptă sub nicio formă o închidere totală a Italiei.

Protestele au degenerat în multe zone în conflicte violente între protestatari și forțele de ordine trimise în număr mare pe străzi. În Milano oamenii au strigat „Libertate!” în timpul confruntărilor cu Poliția, iar în centrul orașului Torino magazinele de lux au fost devastate. Demonstranții au folosit fumigene și obiecte pirotehnice iar forțele de intrevenție au ripostat cu gaze lacrimogene.

Comentarii