5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalItalia, zăgăzuită în Uniunea Europeană

Italia, zăgăzuită în Uniunea Europeană

 

În ciuda insistențelor venite de la Bruxelles în urmă cu nu mai mult de două săptămâni Austria va refuza intrarea în ţară a persoanelor care sosesc din Italia şi va interzice evenimentele în spaţii închise cu peste 100 de persoane, o altă serie de măsuri menite să încetinească răspândirea coronavirusului, a anunţat marţi după-amiază cancelarul austriac Sebastian Kurz, conform informațiilor de la Reuters.

Austriecii au așteptat totuși o zi după ce a fost anunțat că întreaga Italie a fost introdusă în carantină până luna viitoare, o nouă încercare inedită şi neaşteptată a guvernului de la Roma de a combate coronavirusul în cea mai afectată ţară din Europa.

”Principala prioritate este prevenirea răspândirii şi, astfel, importarea bolii în societatea noastră. Prin urmare, a fost impusă o interdicţie de intrare în Austria a persoanelor din Italia, cu excepţia celor care dispun de un certificat medical (care atestă că sunt sănătoase)”, a declarat Kurz, potrivit Agerpres, într-o conferinţă de presă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron a declarat că ”Europa nu poate fi continentul pasivităţii” în timp ce SUA, China sau Japonia şi-au făcut publică determinarea de a-şi susţine economia în faţa impactului crizei”

Austriecii, cele mai severe măsuri exceptând Italia

Premierul Sebastian Kurz şi ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer, au anunţat şi alte măsuri, printre care interzicerea evenimentelor în spaţii închise cu participarea a peste 100 de persoane şi a evenimentelor în aer liber cu peste 500 de persoane. Cursurile universitare vor fi suspendate, iar companiile sunt rugate să le permită angajaţilor să lucreze de acasă.

Austria a anunţat anterior că va introduce marţi controale la graniţa sa cu Italia, vizând în special vehiculele cu numere de înmatriculare italiene. Viena a anunţat săptămâna trecută că suspendă zborurile directe către oraşele italiene Milano şi Bologna, precum şi către Iran şi Coreea de Sud.

Dincolo de carantina care a fost impusă marți asupra întregii țări, în urma căreia italienii se pot deplasa doar la serviciu sau pentru urgențe personale, măsuri de carantină au fost luate și la Vatican. Bazilica și piața Sfântul Petru au fost închise publicului până pe 3 aprilie.

Autoritățile din Italia vor și mai multe restricții

Guvernatorii din Lombardia și Veneto, cele mai afectate regiuni, cred că trebuie impuse restricții încă și mai dure: să se închidă totul, pentru 15 zile, în afara serviciilor esențiale.

Attilio Fontana, guvernatorul Lombardiei, a afirmat: „Nu vom mai putea rezista mult. Avem nevoie să se producă o inversare a tendinței. Trebuie ca oamenii să oprească infecția. Acolo unde a fost instituită zona roșie, unde s-a creat o izolare socială intensă, rezultatele au fost pozitive. La Codogno și în restul zonelor roșii, contagiunea a încetinit și azi e mult mai mică decât în restul Lombardiei”, a scris Digi 24.

Iar Luca Zaia, guvernatorul din Veneto, a susține că „decât să prelungim luni întregi agonia, cred că este mai bine să închidem tot. Așa blocăm definitiv transmiterea. Cu cât încetinim rata de infecție, cu atât dăm mai mult timp unităților noastre sanitare”.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în Italia au murit 631 de oameni. Numărul total al îmbolnăvirilor a depășit 10.100.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă