14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalIsrael, teritoriu interzis pentru refugiații sirieni

Israel, teritoriu interzis pentru refugiații sirieni

Israelul a trimis tone de produse alimentare, haine şi medicamente civililor refugiaţi în partea siriană a Platoului Golan după ce au fugit de luptele din sudul Siriei vecine, a anunţat vineri armata israeliană.

“Vom continua să ne apărăm frontierele, să oferi ajutor umanitar atât cât vom putea, însă nu vom permite intrări pe teritoriul nostru”, a declarat Netanyahu înaintea reuniunii săptămânale a consiliului de miniştri.

El a reiterat de asemenea cerinţa Israelului ca Iranul să se retragă militar din Siria, ceea ce consideră a fi o prioritate pentru ţara sa.

Israelul ocupă din 1967 o parte din Platoul Golan situat la frontiera dintre cele două ţări, care se află în continuare tehnic în stare de război.

Civilii sirieni au fugit de o ofensivă a regimului lui Bashar al-Assad şi a aliaţilor săi declanşată la 19 iunie pentru a elibera zonele controlate de rebeli în provincia Deraa, în sudul Siriei.

Totodată, armata israeliană a anunţat duminică într-un comunicat că a trimis întăriri de trupe în partea israeliană a Platoului Golan pentru “a face faţă evoluţiilor de cealaltă parte a frontierei”.

Comunicatul precizează că “politica de non-intervenţie în conflictul sirian va rămâne neschimbată atât timp cât suveranitatea israeliană nu este contestată şi cetăţenii săi nu sunt ameninţaţi”.

Având grijă să nu fie atras în conflict, Israelul a atacat totuşi în mai multe rânduri teritoriul sirian, lovind în special convoaie cu arme destinate, în opinia sa, grupării libaneze Hezbollah, aliat al regimului sirian şi inamic al statului israelian. AGERPRES/(AS – editor: Ionuţ Mareş, editor online: Simona Aruştei)

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă