Întâlnirea Biden – Putin: Cei doi lideri au decis ca ambasadorii celor două țări să revină la post

Preşedintele american şi cel rus, Joe Biden şi Vladimir Putin, au convenit în cadrul primului lor summit desfăşurat miercuri la Geneva ca ambasadorii celor două ţări să revină la post, după ce au fost retraşi mai devreme în acest an, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

16.06.2021 - 20:00

Preşedintele rus a declarat jurnaliştilor în conferinţa sa de presă separată de după summit că întâlnirea a fost una constructivă, s-a desfăşurat fără ostilitate şi a demonstrat dorinţa celor doi lideri de a se înţelege.

Putin a mai afirmat că Rusia şi SUA au o responsabilitate comună faţă de stabilitatea nucleară şi vor purta discuţii asupra unor posibile modificări ale Noului Tratat Start, recent înnoit.

Cei doi şefi de stat au organizat conferinţe de presă separate după discuţiile de la vila La Grange din Geneva, care au durat aproape patru ore, mult mai puţin decât au spus consilierii lui Biden că se aşteaptă să dureze.

Acesta din urmă le-a semnalat jurnaliştilor că totul este "ok" - "thumbs-up" - la plecarea de la întâlnire, înainte de a intra în limuzina prezidenţială.

Putin a mai afirmat că  au discutat despre posibilitatea ca Ucraina să adere la  NATO.

„Evaluarea noastră diferă în multe probleme, însă, în opinia mea, ambele părţi şi-au demonstrat dorinţa de a se înţelege reciproc şi de a căuta căi de apropiere”, a declarat Putin.

Liderul de la Kremlin a apreciat că nu a existat nicio urmă de ostilitate în timpul discuţiilor.

 

Comentarii