21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalIndia: Un medic fals a infectat peste 33 de persoane cu HIV

India: Un medic fals a infectat peste 33 de persoane cu HIV

Poliţia din districtul Unnao, situat în statul indian Uttar Pradesh, au demarat o anchetă împotriva lui Rajendra Yadav, care a părăsit regiunea anticipând reţinerea sa, a declarat SP Choudhary, oficial din cadrul autorităţii medicale districtuale.

Potrivit acestuia, Departamentul de sănătate al statului a lansat o investigaţie în urma rapoartelor privind creşterea numărului de cazuri de infecţii cu HIV din regiunea Bangarmau.

Treizeci şi trei dintre cele 566 de persoane testate au fost confirmate HIV pozitive, a precizat oficialul.

”Localnicii susţin că medicul fals care obişnuia să îi trateze de boli obişnuite schimba rareori acele şi seringile şi de multe ori le utiliza în mod repetat”, a spus Choudhary prin telefon din Unnao.

”Suspectăm că majoritatea, poate chiar toate cazurile de aici, sunt cauzate de seringile şi acele contaminate, refolosite”, a adăugat el.

Calitatea serviciilor medicale din India este una slabă din cauza deficitului de personal medical şi a unităţilor sanitare insuficiente, raportat la populaţia din ce în ce mai numeroasă.

Milioane de persoane sărace care trăiesc în oraşe şi sate se bazează pe medici falşi care le oferă tratamente ieftine.

Asociaţia Medicală din India estimează că, în ciuda campaniilor desfăşurate de autorităţile sanitare, în această ţară există un milion de persoane care practică medicina fără licenţă.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă