Germania va elimina cuvântul „rasă” din constituție

Coaliția de guvernământ din Germania (Uniunea Creștină Democrată, Uniunea Socială Creștină și Partidul Social Democrat din Germania) a fost de acord să elimine cuvântul „rasă” din constituția țării.

Share

Rl online 0 comentarii

06.03.2021 - 11:12

În versiunea actuală a legii de bază a țării, există o clauză care interzice discriminarea pe criterii de sex, origine, rasă, limbă, patrie și loc de naștere, religie, opinii religioase și politice, precum și în legătură cu dizabilitatea. Se propune ca cuvântul „rasă” să fie înlocuit cu „din motive rasiste”.

Potrivit criticilor inițiativei, autoritățile nu eradică astfel ideea existenței reale a raselor. Aceștia cer schimbări mai radicale în constituție pe această temă, relatează presa internațională.

Posibilitatea ca guvernul țării să discute despre posibilitatea eliminării cuvântului „rasă” din constituție a fost luată în calcul încă din noiembrie 2020. Potrivit ministrului justiției din Republica Federală Germania Christine Lambrecht, Cabinetul de Miniștri explică acest lucru prin faptul că ”întreg conceptul de rasă este considerat în prezent de nesuportat”.

Actuala Constituție germană a fost adoptată în 1949. Conceptul de rasă a fost inclus pentru a se distanța clar de ideologia rasială a naziștilor.

Citește totul despre:

#germania #rasa

Comentarii