Germania sprijină consistent mediul de afaceri în contextul noului val de infectări cu Covid-19

Germania pregătește ajutoare financiare de circa 22 miliarde euro pentru ajutorarea companiilor și liber-profesioniștilor pentru trecerea mai ușoară peste pierderile economice înregistrate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2020 - 13:08

Germania va acorda până la 200.000 euro companiilor pentru acoperirea costurilor fixe și până la 5.000 euro pentru micile afaceri ale liber-profesioniștilor în cadrul unui program în valoare totală de circa 22 miliarde euro.

Sumele de bani ar urma să alimenteze conturile beneficiarilor în primul semestru al anului 2021 iar măsura de sprijin vine ca urmare a izbucnirii unui al doilea val de infectări cu Covid-19, mai agresiv decât primul înregistrat la începutul anului.

Olaf Schoz, ministrul de Finanțe, a anunțat că Germania are o capacitate fiscală suficientă pentru noile măsuri de sprijinire a mediului de afaceri în vederea compensării parțiale a piederilor generate de pandemie, relatează Reuters.

Germania vrea să contracteze credite în valoare totală de 300 miliarde euro până la finalul anului 2021 iar valoarea sprijinului nerambursabil acordat companiilor și cetățenilor se estimează a se ridica la 8,3 din producția economică.

Comentarii