Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursa foto: Twitter

Germania își celebrează ieșirea din negurile Comunismului și la București

„Descoperă Germania”, se intitulează campania prin care nemții își promovează țara pentru turiștii români, prin Ministerul Federal pentru Afaceri Economice și Energie din Berlin. La București, au ales să promoveze, în parteneriat cu primăria germană, chiar orașul Leipzig.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 03.10.2019 - 14:00

La evenimentul organizat joi în Centrul Vechi al Capitalei, în Cărturești Carusel, au participat directorul Oficiului de Turism din Leipzig și primarul orașului Leipzig, Burkhard Jung. Saxonii se mândresc cu de toate. Bunăoară, orașul unde s-a dus Bătălia Națiunilor în anul 1813, când teutonii s-au unit, finalmente, și l-au bătut pe Napoleon Bonaparte, are mai multe poduri decât însăși Veneția, cetatea lagunelor, cetatea plutitoare. 

Germanii au început evenimentul cu un moment muzical unde au interpretat cântăreții din Ansamblul Adorabilis, școlit în mijlocul Leipzig-ului, în marile școli de orchestră și operă pe care au continuat să le laude în cadrul prezentării. 

Nemții se laudă, pentru anul 2018, cu 1,132 020 de înnoptări ale românilor în Germania. Față de 2008, acest număr a crescut cu 200%. Anul ăsta creșterea va fi de 2-3%, iar România ocupă poziția 17 la nivel de surse de turism mondial pentru Germania. Mai aflăm că 40 % dintre românii care vizitează Germania fac turism, 30% fac afaceri și alți 20% își vizitează familiile. Bavaria pe primul loc, urmată de Baden-Württemberg și apoi de Berlin.


Germania se mai mândrește a fi destinația numărul 1 în turismul european, conform unui studiu al EUROSTAT din 2017, agregând anual mai bine de 20 de milioane de turiști, de două ori mai mulți decât turiștii care vizitează anual Franța (deci 10 milioane), și ceva peste dublul numărului de turiști care vizitează Marea Britanie și Spania (9 milioane anual).
Nemții explică asta prin faptul că țara lor are  6700 de muzee, 1 milion de teatre și alte astfel de instituții de cultură într-un număr impresionant. 

Primarul Leipzig-ului a oferit un discurs în care a amintit că ”Sărbătorim azi în Germania reunificarea celor două republici germane separate de al Doilea Război Mondial. Vreau să-mi exprim gratitudinea pentru că pot trăi într-o Germanie unificată și într-o Europă unificată. 9 octombrie este ziua decisivă pentru căderea Zidului Berlinului. Peste 70 000 de oameni s-au adunat atunci în Leipzig, iar deși armata era pregătită să înabușe demonstrația, ea a fost totuși pașnică și armele nu au izbucnit. Astfel, un regim beligerant a fost înlăturat prin spiritul pacifist al oamenilor. O lună mai târziu, Zidul cădea. Vom sărbători măreț săptămâna viitoare. Președintele federal va avea un discurs despre democrație, și vom avea un festival al luminilor. Trebuie să privim și înainte. Oamenii au ieșit în stradă pentru libertate, pentru libera exprimare, pentru libertatea de a-și alege conducătorii. Dar și acum libertatea este amenințată”.

A luat cuvântul și directorul Oficiului de Turism din Leipzig, care a ținut să își exprime entuziasmul pentru orașul său, informând că ”acum 10 ani, orașul avea 20% rata șomajului. Acum are 6%. Față de acum 10 ani, și-a sporit populația cu o cincime (de la 500 000 la 600 000). Dpdv turistic, Leipzig este în primul rând orașul muzicii. Wagner, Bach, Schuman, Gustav Mahler, Edvard Grieg, Felix Mendelssohn Bartholdy, toți au activat în Leipzig. Cea mai veche orchestră de concert civilă se află aici, de peste 275 de ani, cea mai mare orchestră profesionistă din lume, cu peste 600 de evenimente ținute anual. 250 dintre ele sunt de mjuzică clasică. Opera din Leipzig este și mai veche, construită în 1693, locul trei din Europa ca vechime. Cel mai vechi cor este Corul Sfântului Toma, întemeiat odată cu Biserica Sf. Toma, în anul 1212.

directorul a amintit și el Revoluția Pașnică din 9 octombrie 1989: ”Noi suntem poporul!”, ”Fără violență!” care a contribuit la înlăturarea comunismului.


Căderea Zidului Berlinului


Turistic, a însemnat pentru Germania aproape 36 de milioane de călătorii către statele federale vechi și 17 milioane de călătorii către statele federale noi. Deci Creșterea pe statele vechi este de 500%, iar către statele noi este de 115%.

Căderea Comunismului în Europa a pornit totuși din Polonia, o știe toată lumea, pornind de la acțiunile concertate ale ”Solidarității”, organizație sindicală disidentă.

Comentarii

loading...