9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalFurtuna Bruno a lovit Spania și a ucis două persoane

Furtuna Bruno a lovit Spania și a ucis două persoane

Un bărbat a decedat după ce a căzut de la balconul locuinţei sale din staţiunea balneară catalană Segur de Calafell din cauza forţei vântului, a notat pe contul său de Twitter serviciul public de salvare din Catalonia (nord-est).

Serviciul a primit peste o mie de apeluri de urgenţă, în special de la locuitori din provinciile Barcelona şi Tarragona.

În largul insulei Mallorca, în Marea Mediterană, un bărbat în vârstă de 47 ani s-a înecat după ce a căzut în apă de la bordul unui velier într-o zonă aflată sub cod portocaliu de vreme nefavorabilă, a indicat serviciul de salvare din Insulele Baleare. Potrivit presei locale, bărbatul nu a reuşit să ajungă la ţărm din cauza vântului şi a valurilor mari.

Miercuri, unsprezece provincii spaniole din nordul şi estul ţării au fost plasate în stare de alertă, conform serviciilor de meteorologie.

S-au înregistrat rafale de vânt de până la 120 de kilometri la oră şi valuri de zece metri, menţionează sursa citată.

Vântul puternic a determinat prăbuşirea unor obiecte de mobilier stradal, dar şi a unor semne de circulaţie, decoraţiuni de Crăciun şi crengi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă