Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Frederic Martel: Există o legătură ''complexă'' între homosexualitatea de la Vatican şi abuzuri

Homosexualitatea agresivă şi reprimată de la Vatican este una dintre cauzele eşecului istoric al Bisericii Catolice de a recunoaşte adevărul în scandalul de pedofilie din rândul clericilor, susţine un jurnalist de investigaţie francez, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.02.2019 - 19:17

Frederic Martel, care s-a documentat timp de patru ani pentru cea mai recentă carte a sa, ''In the Closet of the Vatican'', deşi a fost acuzat de unele voci că s-a bazat prea mult pe zvonuri, şi-a argumentat afirmaţiile senzaţionale la o conferinţă de presă desfăşurată miercuri la Roma.

Scriitorul a spus că a descoperit ''50 de umbre ale homosexualităţii'' în timpul cercetării pentru cartea sa, care va fi lansată joi, când la Vatican este prevăzut să înceapă un mult-aşteptat summit de patru zile pe tema combaterii abuzurilor asupra copiilor.

''Umbrele'' homosexualităţii despre care acesta vorbeşte se referă la: homosexuali non-practicanţi care respectă celibatul; homosexuali reprimaţi; homosexuali practicanţi, aflaţi într-o relaţie monogamă; persoane libertine care au diverse aventuri sau apelează la prostituţia masculină.

"Nu poţi organiza o conferinţă internaţională despre abuzuri sexuale fără să abordezi problema muşamalizării" în ceea ce priveşte homosexualitatea în rândul clericilor, a susţinut Martel la sediul Foreign Press Association din Roma.

Legătura dintre abuzuri sexuale şi homosexualitate este respinsă de experţi, dar vocile intransigente din Biserica Catolică ridică această problemă înaintea summit-ului.

Jurnalistul, el însuşi homosexual, a subliniat că multe studii arată că ''nu există o legătură specială între abuzuri sexuale şi homosexualitate'', adăugând că ''homosexualitatea este separată de abuzurile sexuale''. În rândul clericilor catolici însă, ''cele două aspecte sunt legate în mod intrinsec'', a mai spus acesta.

 

Comentarii