Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Twitter

Franţa exclude în continuare să-i acorde azil lui Snowden, anunţă Jean-Yves Le Drian

Franţa consideră în continuare ”neoportun” să-i acorde azil avertizorului de integritate american Edward Snowden, a anunţat joi ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian, potrivit News.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2019 - 15:10

Edward Snowden a cerut azil în Franţa şi în alte ţări în 2013, după ce a denunţat sistemul de supraveghere masiv al serviciilor secrete americane, a amintit şeful diplomaţiei franceze la CNews.

”Pentru moment, este vorba despre o cerere pe cale mediatică, dar, a priori, eu nu văd motive să ne schimbăm punctul de vedere”, a adăugat el.

”El a cerut azil în Franţa, dar şi în alte locuri, în 2013. La acel moment, Franţa aprecia că nu era oportun. Nu văd, azi, ce s-a schimbat din punct de vedere politic şi din punct de vedere juridic”, a insistat ministrul.

Fostul angajat al Agenţiei americane de Securitate Naţională (NSA), refugiat în Rusia, a declarat luni că i-ar plăcea mult ca Emmanuel Macron să-i acorde azil.

Edward Snowden este inculpat, în Statele Unite, de spionaj şi de furt de date aparţinând statului. Permsiul său de şedere în Rusia, care a fost prelungit în 2017, expiră în 2020.

Comentarii