Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franţa - Cannes va interzice acostarea navelor de croazieră poluante

Staţiunea mediteraneană Cannes de pe Coasta de Azur, al patrulea cel mai important port francez în care acostează nave de croazieră, va interzice începând de anul viitor ambarcaţiunile poluante în încercarea de a creşte calitatea aerului din localitate, potrivit Agerpres.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 24.09.2019 - 12:08

Interdicţia va viza navele care nu respectă limitarea la 0,1% a conţinutului de sulf din combustibilul folosit, iar turiştii aflaţi la bordul ambarcaţiunilor care încalcă aceste reglementări în domeniul mediului riscă să nu poată debarca în localitatea faimoasă în special pentru festivalul internaţional de film pe care îl găzduieşte anual.

''Nu suntem împotriva navelor de croazieră. Suntem împotriva poluării'', a declarat primarul Cannes, David Lisnard, într-un interviu acordat televiziunii Reuters.

În virtutea politicii Uniunii Europene pentru un aer mai curat, reglementarea privind utilizarea obligatorie a combustibililor marini cu conţinut scăzut de sulf este deja aplicată în Marea Baltică, Marea Nordului şi în zona Canalului Mânecii şi ar putea fi extinsă în Marea Mediterană, notează Reuters.

Navele de croazieră utilizează combustibili care conţin de circa 2.000 de ori mai mult oxid de sulf decât motorina obişnuită, potrivit analistului german în domeniul poluării Axel Friedrich.

''Nu vom mai accepta pasageri de pe nave de croazieră care poluează'', a spus Lisnard.

Comentarii

loading...