Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Frans Timmermans, primit cu ostilitate în Ungaria

Presa locală ungară şi mai multe persoane neidentificate l-au intimidat pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în timpul vizitei efectuate de acesta în Ungaria săptămâna trecută, scrie vineri ziarul olandez De Telegraaf, citat de Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2019 - 20:20

Timmermans, care este şi candidatul socialiştilor europeni pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, fiind în acelaşi timp dispreţuit de partidele naţionaliste din estul Europei, inclusiv din Ungaria, a fost hărţuit pe parcursul întregii sale vizite în această ţară de ziarişti ostili, care au reuşit cumva să-i afle programul, chiar şi acele activităţi ce nu au fost anunţate public, a adăugat publicaţia.

Printre sarcinile sale ca prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene se numără şi cele legate de respectarea statului de drept, subiect de fricţiune între executivul comunitar şi liderii ungari sau polonezi. Timmermans este văzut drept promotorul iniţiativei prin care să fie tăiate fondurile europene acelor state ale UE despre care Comisia Europeană consideră că încalcă statul de drept.

Potrivit responsabilului pentru comunicare al Partidului Socialist ungar (de opoziţie), Balazs Lang, Timmermans s-a văzut confruntat cu ''propagandişti ostili'', care l-au întâmpinat aproape la fiecare oprire pe parcursul vizitei sale, el venind în Ungaria pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de socialiştii ungari în perspectiva alegerilor europarlamentare.

Un clip video cu o astfel de confruntare a apărut pe YouTube şi îl arată pe un reporter ungar în timp ce-l acuză pe Timmermans că doreşte să aducă refugiaţi în Ungaria. Când Timmermans a încercat să-i vorbească, a fost frecvent întrerupt sau i s-a spus că este un mincinos.

Potrivit publicaţiei De Telegraaf, Timmermans a afirmat apoi că ''ar fi trebuit să se aştepte la o asemenea ostilitate din partea partidului de guvernământ (Fidesz-ul premierului conservator Viktor Orban - n.red.) şi presei care-l susţine''. ''Este însă nefiresc să se întâmple un asemenea lucru într-un stat membru UE'', a completat el, conform aceluiaşi ziar.

Comentarii