20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalFostul sef al cartelului din Sinaloa, „El Chapo” Guzman, face recurs la...

Fostul sef al cartelului din Sinaloa, „El Chapo” Guzman, face recurs la condamnarea pe viață

„El Chapo”, așa cum este cunoscut în mod obișnuit, este ținut izolat, încarcerat într-una dintre închisorile cu cel mai înalt grad de securitate din Statele Unite, situată în deșertul montan din Colorado.

„Condamnarea lui Chapo Guzman a fost afectată de excesul și exagerările, atât guvernamentale, cât și judiciare”, a scris avocatul său Marc Fernich, în motivarea apelului, prezentat vineri târziu la Curtea de Apel II din New York.

Fostul lider al puternicului cartel al drogurilor din Sinaloa, în vârstă de 62 de ani, a fost condamnat anul trecut pentru infracțiuni care se întind pe durata un sfert de secol, inclusiv traficarea a sute de tone de cocaină, heroină, metamfetamine și marijuana.

Un avocat al lui Guzman, Mariel Colon Miro, a declarat pentru AFP că hotărârea inițială ar trebui anulată, deoarece unul dintre jurați a declarat pentru Vice News că el și alții au găsit informații despre caz prin intermediul mass-media și al rețelelor sociale în timpul procesului, ceea ce este interzis.

Ea a adăugat că izolarea completă impusă lui Guzman de la extrădarea sa în SUA, în ianuarie 2017, l-a împiedicat să colaboreze la apărarea sa înainte și după proces.

În timpul conducerii exercitate de Guzman, dominația cartelului său s-a extins pe tot globul, tentaculele sale întinzându-se din America până în Europa și Asia.

El Chapo a reușit să evadeze din închisoare de două ori. A doua oară, în 2015, printr-un tunel de 1,5 km care s-a deschis în dușul celulei sale. Marina militară americană l-a capturat pe Guzman șase luni mai târziu, în ianuarie 2016, acesta fiind extrădat în Statele Unite un an mai târziu.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă