Florida a extins starea de urgenţă în aşteptarea uraganului Dorian

Guvernatorul Floridei a extins joi starea de urgenţă la nivelul întregului stat, înainte de sosirea uraganului Dorian, care se va intensifica în timpul weekendului la nivelul unei furtuni foarte periculoase, de categorie 4, înainte de a atinge coasta atlantică, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.08.2019 - 09:07

Guvernatorul Ron DeSantis a luat această decizie în timp ce autorităţile au anulat unele zboruri comerciale, au luat măsuri preventive la centrele de lansare a rachetelor şi s-au pregătit să împartă nisip locuitorilor, pentru a-l pune în saci, înainte de furtună.

Format de apele calde de la sfârşitul venii, Dorian ar urma să aducă vânt cu viteză de 209 kilometri pe oră, în 72 de ore, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din Miami. Asta înseamnă că furtuna va fi de categorie 4, a doua cea mai puternică, potrivit scalei Saffir-Simpson de măsurare a intensităţii uraganelor.

Dorian va ajunge probabil pe coasta estică a Floridei luni, înainte de a ajunge în centru marţi, dar vânturi cu forţa unei furtuni tropicale ar putea începe în regiuni ale Floridei cel mai devreme sâmbătă seară. Furtuna ar putea afecta centre intens populate, precum  şi destinaţii turistice majore din Florida.

Comentarii