10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalFilipine, incendiu de proporții la mall! Președintele consolează familiile a zeci de...

Filipine, incendiu de proporții la mall! Președintele consolează familiile a zeci de vicitme

Oficialul local de la protecţia contra incendiilor a declarat că şansele ca aceste 37 de persoane să fi supravieţuit dezastrului sunt egale cu “zero”, a scris, pe Facebook, Paolo Duterte, fiul preşedintelui filipinez, Rodrigo Duterte, şi viceprimar al oraşului.

Incendiul a cuprins sâmbătă dimineaţa imobilul înalt de patru etaje, mai mulţi oameni rămânând blocaţi înăuntru, inclusiv într-un call center aflat la ultimul etaj, a indicat, pentru AFP, Ralph Canoy, un ofiţer de poliţie, conform AGERPRES.

“Focul a afectat etajul al treilea, care adăpostea produse precum textile, mobilier din lemn şi bunuri din plastic, astfel încât flăcările s-au răspândit rapid iar stingerea incendiului a necesitat mult timp”, a indicat acesta.

Anchetatorii cred că mai multe victime au murit în call center, care era deschis 24 de ore din 24, a adăugat poliţistul.

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, care a fost primarul oraşului Davao timp de aproape două decenii, s-a dus la centrul comercial sâmbătă seara pentru a consola rudele victimelor, a indicat, pentru AFP, unul dintre colaboratorii săi.

Davao, situat la aproximativ 1.000 km de Manila, este cel mai mare oraş din sudul Filipinelor.

Tragedia s-a petrecut în timp ce aproape 200 de oameni au murit iar 70.000 au fost strămutate în cursul trecerii furtunii tropicale Tembin, care afectează de vineri sudul Filipinelor.

Cele mai citite

Avertisment din partea European Green Party către Parlamentul European. Ancheta “Russiagate”, despre bani oferiți unor politicieni din UE, trebuie accelerată înainte de alegerile europene

Partidul European al Verzilor (European Green Party) cere ca investigația "Russiagate", referitoare la banii pe care Rusia i-ar fi oferit unor politicieni din UE,...

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă