7.8 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăInternaționalFestivalul Comediei Româneşti: Află ce spectacole poţi vedea

Festivalul Comediei Româneşti: Află ce spectacole poţi vedea

Unsprezece trupe de teatru din Bucureşti şi din provincie, o companie franceză, dar şi trupe de studenţi la actorie sau liceeni vor participa anul acesta la a 9-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti.

 

Desfăşurat între 10 şi 17 iunie, festivalul are loc la Teatrul de Comedie, care este şi organizator, şi pe câteva alte scene din Bucureşti. Sunt şi două spectacole selecţionate – „Opinia publică”, montat de Theodor Cristian Popescu la Sibiu şi „O noapte furtunoasă” realizat la Iaşi de Alexandru Dabija – care nu vor putea fi văzute la Bucureşti. Deşi fac parte din program, ele pot fi văzute doar la teatrul în care au fost montate, la Sibiu, respectiv Iaşi.

Festivalul cuprinde o gamă variată de forme de spectacol, incluzând şi teatru non-verbal, musical, teatru de revistă, teatru de magie, teatru pentru copii şi teatru de stradă.

Prima zi a festCO va fi dedicată dramaturgului Matei Vişniec. În deschidere va avea loc, în prezenţa autorului, lansarea antologiei de teatru scurt „Omul din cerc”, apărută la Editura Paralela 45. Seara continuă cu spectacolul „Cuvântul progres spus de mama mea sună teribil de fals” regizat de Jean-Luc Paliès, produs de Compania Influenscènes – Franţa şi distins cu Premiul Presei la Festivalul Avignon Off.

Pe parcursul festivalului, între spectacolele din provincie care pot fi văzute la Bucureşti, se numără „România 21″ de Ştefan Peca, montat de Pia Furtado la Piatra Neamţ şi„Durata medie de viaţă a maşinilor de spălat” de Elise Wilk, regizat de Eugen Făt la Petroşani. Pentru cei care nu mai găsesc bilete, site-ul de teatru radiofonic eteatru.ro va transmite în luna iunie doar comedii româneşti.

Festivalul se încheie cu premiera spectacolului „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, un spectacol regizat de Alexandru Dabija şi care îi are în distribuţie pe Marcel Iureş, Marius Florea Vizante şi George Mihăiţă. Muzica este semnată de Ada Milea.

Cele mai citite

Seifuri de hotel: Cât de sigure sunt pentru oaspeți?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Soluții Eficiente pentru Managementul Deșeurilor

Într-o lume care acordă o importanță din ce în ce mai mare sustenabilității și curățeniei, alegerea corectă a coșurilor de gunoi și a pubelelor...

Pensiile cresc din ianuarie 2025: Pensia minimă garantată ajunge la 1.415 lei

Valoarea Punctului de Referință (VPR) pentru calculul pensiilor va crește de la 81 de lei la 91 de lei, marcând o majorare de 12,1%,...
Ultima oră
Pe aceeași temă