Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Federica Mogherini face apel, din nou, la soluţionarea paşnică a crizei din Venezuela

Federica Mogherini, înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, a făcut apel din nou pentru o soluţie politică şi paşnică a crizei din Venezuela, în cadrul ceremoniei de deschidere a unei întâlniri a Grupului Internaţional de Contact în Uruguay, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.02.2019 - 18:38

Mogherini, cel mai important diplomat al UE, a precizat că o astfel de soluţie este singura cale de a evita mai mult haos în Venezuela.
 
O reuniune internaţională are loc joi la Montevideo, în vederea căutării unei soluţii negociate a crizei din Venezuela, unde o înfruntare dură între preşedintele Nicolas Maduro şi preşedintele Parlamentului Juan Guaido se concentrează de-acum asupra primirii unor ajutoare umanitare.
 
Uniunea Europeană (UE), opt state europene şi cinci ţări din America latină se reunesc în capitala uruguayană cu obiectivul de a ”contribui la crearea condiţiilor în vederea apariţiei unui proces politic şi paşnic” în grava criză care zguduie ţara sud-americană, potrivit unei surse diplomatice europene.
 
Această iniţiativă - la originea căreia se află Mexicul şi Uruguayul, care au lansat o conferinţă a unor ”ţări neutre” faţă de Venezeula - s-a transformat într-o reuniune a Grupului de contact internaţional lansat de către UE la sfârşitul lui ianuarie, la Bucureşti, şi la care au aderat alte trei ţări din America Latină - Costa Rica, Bolivia şi Ecuadorul.

Comentarii

loading...