Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Export de medici. Cuba trimite specialiști în Andorra pentru a lupta împotriva coronavirusului

O echipă medicală din Cuba, formată din 39 de medici şi de infirmieri, a fost trimisă în statul Andorra, pentru a participa la campania împotriva coronavirusului.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.03.2020 - 10:54

"Avem o informație importantă. Medici şi infirmieri din Cuba specializaţi în ventilaţie asistată vin să ne ajute", a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii din principatul Andorra, Joan Martinez.

Andorra are 70.000 de locuitori și este situată între două ţări puternic afectate de coronavirus - Spania și Franţa. Andorra are deja 267 de cazuri confirmate de coronavirus, inclusiv trei decese.

Andorra nu este stat membru nici al NATO nici al UE, dar are relații foarte strânse cu Spania și Franța (în condițiile în care nu are ieșire la mare) iar moneda cea mai utilizată pe teritoriul Principatului Andorra este euro.

Cuba, situată în America Centrală, are 119 cazuri de coronavirus, dintre care trei decese. Cuba are și o veche tradiție în exportul de servicii medicale. În ultimele zece zile, Cuba a trimis 508 medici şi infirmieri în alte ţări pentru participa la campania împotriva coronavirusului. Cuba a trimis personal medical în Italia şi în 11 ţări din America Latină.

Statele Unite au respins, încă de anul trecut, să mai accepte personal medical din Cuba, din motive politice. 

Comentarii